Spaarnepark heringericht door leerlingen

Nieuws
 De leerlingen presenteren hun ontwerpen in het gemeentehuis.
De leerlingen presenteren hun ontwerpen in het gemeentehuis. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen uit groepen 7 en 8 van vijf lokale basisscholen in Haarlem hebben de afgelopen acht weken gewerkt aan een opmerkelijk project: het herinrichten van het Spaarnepark (nu bekend als Sportpark Nol Houtkamp), via computerspel ‘Minecraft Education’. 

Onder begeleiding van Tamara Koopmans van Spaarnesant en planologen van de gemeente Haarlem hebben de leerlingen van de scholen Bos en Vaart, Molenwiek, Spaarneschool, Hannie Schaft en Zonnewijzer innovatieve ontwerpen gemaakt die duurzaamheid en groen in het hart van de gemeente Haarlem centraal stellen. zij hebben plannen gemaakt die niet alleen de schoonheid van het Spaarnepark benadrukken, maar ook de functionaliteit ervan verbeteren. 

Het project, dat deel uitmaakt van het landelijke programma ReinventNL van Microsoft Education en C40 Cities, biedt jongeren de kans om innovatieve klimaatoplossingen te bedenken en vorm te geven in de virtuele wereld van Minecraft Education. 

Dit is een versie van het populaire spel Minecraft, specifiek ontworpen voor educatieve doeleinden. Het bevat functies die het voor leraren gemakkelijker maken om Minecraft als leermiddel in klaslokalen en andere educatieve omgevingen te gebruiken.

Het Spaarnepark zal niet alleen in Minecraft tot leven komen, maar zal ook daadwerkelijk worden heringericht, waarbij de ontwerpen van de leerlingen dienen als inspiratie voor professionele stadsarchitecten en planologen.

Afgelopen 25 april hebben de leerlingen hun digitale innovatieve ontwerpen gepresenteerd in het gemeentehuis van Haarlem. Wethouder, Floor Roduner was aanwezig om de ontwerpen van de leerlingen in ontvangst te nemen.