FC ‘s-Gravenzande onthult gloednieuwe faciliteiten op Juliana Sportpark

Sport
Wethouder Anko Goudswaard (Sport) wijdt de nieuwe faciliteiten officieel in door een bal in het doel te schieten.
Wethouder Anko Goudswaard (Sport) wijdt de nieuwe faciliteiten officieel in door een bal in het doel te schieten. (Foto: Pieter Vermeer/Haaglanden Voetbal)

Het Juliana Sportpark was afgelopen zaterdag het toneel van een feestelijke gebeurtenis: de officiële opening van de langverwachte nieuwbouw van FC ‘s-Gravenzande. De vernieuwing omvat een volledig nieuwe overdekte tribune met zitplaatsen en staanplaatsen, vier moderne kleedkamers, een frisse omroepkamer, een bestuursruimte en een businessclub.

De voorzitter van de club, Leo van der Lans, verwelkomde de gasten in de bestuurskamer voordat ze zich naar het hoofdveld begaven voor zijn toespraak. Hij benadrukte dat de plannen voor deze ontwikkelingen vijf jaar geleden ontstonden, maar vanwege de uitdagingen rondom de COVID-19-pandemie moesten worden uitgesteld. Gelukkig werden de plannen twee jaar geleden nieuw leven ingeblazen en met volle energie uitgevoerd. “We mogen echt trots zijn op wat we hebben bereikt en willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit project,” aldus Van der Lans.

Openingshandeling

Na een kort interview met vertegenwoordigers van de aannemer Eekhout en architect Wubben Chan, die het project als uniek beschouwden, was het de beurt aan wethouder Anko Goudswaard van de Gemeente Westland om de openingshandeling te verrichten. Hij schoot symbolisch de bal in een klein doeltje, waarmee de nieuwe faciliteiten officieel werden ingewijd.

Zonnepanelen

Binnenkort zullen nog eens 260 zonnepanelen op het dak worden geïnstalleerd, waardoor FC ‘s-Gravenzande met de al eerder aangeschafte warmtepomp en LED-verlichting op de velden een duurzame toekomst tegemoet gaat. De club is dankzij de steun van gemeente Westland klaar om haar complex met trots te presenteren. De recente toename van het aantal leden kan nu ook goed worden opgevangen dankzij de uitbreiding van de kleedkamers.

Duizendste jeugdlid

Een ander hoogtepunt van de dag was de huldiging van het duizendste jeugdlid, Kaya Karabacak, door jeugdvoorzitter Peter Houtman. Karabacak werd in het zonnetje gezet en kreeg veel gelukswensen voor veel voetbalplezier in de toekomst.

Bron: mediapartner Haaglanden Voetbal