FC ‘s-Gravenzande triomfeert in Westland Cup na overwinning op HVC’10

(Foto: Pieter Vermeer/Haaglanden Voetbal)

In het kader van de Westland Cup wist FC ‘s-Gravenzande dinsdagavond 23 april een indrukwekkende overwinning te behalen op HVC’10. Gespeeld op het terrein van de organiserende club vv Naaldwijk, ontpopte de wedstrijd zich tot een ware showcase van vaardigheden en vastberadenheid.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat FC ‘s-Gravenzande de dominante partij was, hoewel het vinden van de opening in de verdediging van HVC’10 in de eerste helft een uitdaging bleek. Ondanks pogingen van spelers als Frank Broos en Jouke Kok, bleef het doel lange tijd ondoordringbaar door uitstekend werk van de HVC’10-doelman.

Afgekeurd doelpunt

Het was pas kort voor het rustsignaal dat Frank Broos erin slaagde om de bal in het net te laten belanden, maar zijn inspanning werd onterecht tenietgedaan door een controversiële beslissing van de scheidsrechter. Desalniettemin bleef FC ‘s-Gravenzande vastberaden en beloond, met Broos die kort na de hervatting van de tweede helft een vrije trap van Twan van Meerten achter de HVC’10-doelman knikte, waardoor de score werd geopend.

Met de wind in de zeilen bleef FC ‘s-Gravenzande druk uitoefenen, wat resulteerde in een tweede doelpunt, ditmaal van Twan van Meerten zelf. Een reeks gemiste kansen van beide zijden volgde, maar het was Angelo Zwirs die in de slotfase een verbluffend doelpunt scoorde, gevolgd door een late penalty die de eindstand op 4-0 bracht, allemaal ten gunste van FC ‘s-Gravenzande.

Volgende wedstrijd

Met deze overwinning op zak staat FC ‘s-Gravenzande nu voor een ontmoeting met SC Monster in de kwartfinales, met de exacte speeldatum nog te bepalen. De spelers van FC ‘s-Gravenzande, aangevoerd door Jurrian Jouvenaar en met een sterk team onder leiding van coach [naam coach invullen], kijken uit naar de uitdaging die voor hen ligt in het vervolg van de competitie.

Bron: Haaglanden Voetbal