UPDATE

Ravage op N242 bij Heerhugowaard leidt tot verkeerschaos

112-nieuws
Afbeelding
Foto's: Inter Visual Studio

HEERHUGOWAARD - Woensdagmorgen is er een ongeval gebeurd op de N242 bij Heerhugowaard en dat heeft geleid tot een verkeerschaos die zelfs ‘s avonds nog merkbaar is.

Ongeluk N242 Heerhugowaard

Een vrachtwagen met oplegger vervoerde een kraan. Die bleek te hoog te zijn voor de spoorbrug die over de N242 gaat. Door de klap tegen de brug viel de kraan van de oplegger en kwam tegen een auto terecht. De vrouw die in deze auto zat is nagekeken door de ambulancedienst en hoefde gelukkig niet mee naar het ziekenhuis.

Door de enorme ravage is de N242 vanaf de Zuidtangent in Heerhugowaard richting Alkmaar dicht. Vanaf Alkmaar zal het verkeer om moeten rijden via de Westtangent. Het treinverkeer zal voorlopig ook stilliggen, vanwege de schade aan de spoorbrug.

UPDATE: De N242 zal tot zeker 18.00 uur afgesloten zijn. Een weginspecteur meldt op X dat de weg dicht zal blijven in verband met herstel werkzaamheden en berging.

De afsluiting N242 bij Heerhugowaard zal tot 18:00 duren ivm herstel werkzaamheden en berging.

Ravage bij spoorbrug over N242 bij Heerhugowaard via @nhdagblad https://t.co/YHmqqSKWqh

— Weginspecteur Albert (@WIS_Albert) April 3, 2024

Alkmaar - Den Helder; Alkmaar - Hoorn: door een beschadigde spoorbrug rijden er geen treinen tussen Alkmaar en Heerhugowaard. https://t.co/axyyfHaEPO #AmrHdr #AmrHn

— NS online (@NS_online) April 3, 2024