Hart van PCC Fabritius weer open

Algemeen
Leerlingen Lars en Birthe de sleutel in ontvangst van het nagelnieuwe OpenLeerCentrum.
Leerlingen Lars en Birthe de sleutel in ontvangst van het nagelnieuwe OpenLeerCentrum. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Leerlingen Lars en Birthe namen op dinsdag 9 februari de sleutel in ontvangst van het nagelnieuwe OpenLeerCentrum op PCC Fabritius. Met deze oplevering herinnert niets meer aan de brand van exact een jaar geleden, het imposante schoolgebouw is mooier dan ooit.

Precies een jaar geleden ging het OpenLeerCentrum (OLC) in rook op, daarbij ook een deel van de gevel en gangen van het hoofdgebouw beschadigend. Leerlingen en medewerkers moesten uitwijken naar elders voor de duur van de herstelwerkzaamheden aan het hoofdgebouw. In augustus 2021 kon de school terugkeren, maar sloop en herbouw van het OLC kostte meer tijd.

Robin Ooijevaar, waarnemend directeur van PCC Fabritius: “Deze ruimte is echt het hart van onze school, waar de leerlingen onder begeleiding zelfstandig aan hun leerdoelen kunnen werken. Ze maken er opdrachten, zoeken dingen uit, werken samen en geven er presentaties. Een prettige plek om te zijn, een geweldige plek om te leren.”
Marcel de Reus, projectleider van Bouwbedrijf Jac. Tromp b.v. overhandigde de sleutel aan de Alkmaarse leerlingen Lars (16 jaar) en Birthe (15 jaar). Het tweetal dacht de afgelopen periode mee over de inrichting van hun OLC. Lars: “We hebben ervoor gezorgd dat er lekkere banken komen te staan langs het raam” en Birthe vult aan: “Ook willen we affiches van beroemde mensen, zoals Anne Frank en Barack Obama aan de muren.”

Groep 8-leerlingen die de school willen bekijken, zijn welkom op de online-leerlingmiddag van donderdag 11 februari (meer informatie: www.pcc.nu/opendagen).