Twee Alkmaarse fotografen in STILL

Algemeen
AZ in beeld tijdens de Covid-periode
AZ in beeld tijdens de Covid-periode (Foto: Ed van de Pol)

ALKMAAR - De twee Alkmaarse fotografen Ed van de Pol en Rick Akkerman exposeren sinds 9 oktober in de tentoonstellingsruimte van Kunstuitleen Alkmaar in de expositie STILL.

Ed van de Pol en Rick Akkerman: twee heel verschillende Alkmaarse beroepsfotografen nemen je mee de diepte in. Speciaal voor deze expositie hebben ze vrij werk gemaakt. Rick Akkerman legt met zijn zwart-wit portretten op indringende wijze de Alkmaarder met mondkapje vast. Van Bertje Doperwtje, een kroegeigenaar tot voorbijgangers op straat. Hij vroeg ze terug te blikken op het afgelopen jaar. Een jaar van thuis werken, lockdowns, een avondklok en mondkapjes. Een jaar ook waarin ons aanpassingsvermogen sterk op de proef is gesteld. Mooie uitspraak hierbij is die van Lisa Templon: “Ik leerde spreken met mijn ogen”.

Ed van de Pol, freelance en clubfotograaf van AZ, toont onder meer de bevreemdende aanblik van een stadion zonder mensen, persconferentie met mondkapje op en de Covid-check bij aanvang van de wedstrijd. 

De foto-expositie STILL is te zien tot en met 14 november - in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar aan Bergerweg 1 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 16 oktober is er van 15.00 tot 17.00 uur een meet&greet met de fotografen. Bezoekers zijn welkom. 

 Kunstuitleen Alkmaar is te vinden aan Bergerweg 1. Meer informatie via www.kunstuitleenalkmaar.nl

werk van Rick Akkerman (Lisa Templon)