Winterconcert Alcmaer Voices en Alkmaars PrachtKoor

Algemeen
Het Alkmaar PrachtKoor.
Het Alkmaar PrachtKoor. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Alcmaer Voices en het Alkmaars PrachtKoor houden vrijdagavond 16 december om 20.00 uur een dubbel kerstconcert in de Kapelkerk aan Laat 80 in Alkmaar. Het concert is gratis te bezoeken.

Het Alkmaars PrachtKoor is een koor voor mensen met een verstandelijke beperking. Een van de doelen van de stichting Alkmaars PrachtKoor is de koorleden te laten schitteren op het podium en het publiek de talenten van mensen met een beperking te laten zien. Ook streeft de stichting integratie voor koorleden na. Zo ontstond het idee om elk jaar een koor uit te nodigen om samen een kerstconcert te verzorgen. Veel Alkmaarse koren deden al eens mee met dit unieke concert, zoals Blair, DonnAcappella, Bjerjozka ,Tadam!, Timeless Vocaal, wereldmuziekkoor ZiZo, Girls & Company. 

Alcmaer Voices staat al voor het derde jaar op rij klaar om mee te zingen. Dit jaar gaat het eindelijk lukken. Voorheen heette dit koor het Noord-Hollands DagbladKoor en bestaat al 40 jaar. Er zijn 40 koorleden die met hart en ziel vierstemmig gevarieerd repertoire zingen. De gezamenlijke generale repetitie was een geweldige avond voor alle koorleden. Koren die in de toekomst ook wel eens samen met het Alkmaars PrachtKoor een kerstconcert willen doen, kunnen zich daarvoor aanmelden bij Els van Dijck, dirigente van het Alkmaars PrachtKoor: 06-10215464. Na afloop wordt met de pet rond gegaan.