De 10 beste ijssalons in Alkmaar en omgeving!

Nieuws
Verschillende soorten schepijs, welke smaak is jouw favoriet?
Verschillende soorten schepijs, welke smaak is jouw favoriet? (Foto: Pexels)

ALKMAAR - Het is weer erg warm en waar heb je dan het meeste zin in? Een lekker ijsje natuurlijk! Er zijn veel ijssalons in Alkmaar en die hebben voor elk wat wils. Van schepijs tot een sorbet of een softijsje, er is genoeg keuze. In dit artikel vind je 10 ijssalons in Alkmaar en omgeving!

De 10 beste ijssalons in Alkmaar en omgeving:

Dit zijn de 10 beste ijssalons in Alkmaar en omgeving:

  • Di Fiorentina, Heiloo
  • IJssalon de Mient, Alkmaar
  • IJssalon Laan, Alkmaar
  • IJssalon IJsplein, Alkmaar
  • IJssalon Delano, Alkmaar
  • MOCCHI, Alkmaar
  • IJsmakerij Ci Vediamo, Alkmaar
  • IJssalon Pinoccio, Heiloo, Bergen, Schoorl
  • De Eetpuzzel, Alkmaar
  • IJssalon Toetie Froetie, De Rijp

1. Di Fiorentina| Heiloo

Met meerdere prijzen op zak is het geen wonder dat IJssalon Di Fiorentina in Heiloo, net buiten Alkmaar, een beroemde en populaire salon is onder Noord-Hollanders. Minder suiker, minder vet en meer proteïne in het ijs en vele smaken om uit te kiezen. Ben jij al onderweg voor een heerlijk ijsje of een ijsbonbon?

Het adres van Di Fiorentina is Kennemerstraatweg 380, Heiloo.

2. IJssalon de Mient | Alkmaar

IJssalon de Mient kent een lange traditie. Het familiebedrijf werd gestart door Jaap Kaandorp met enkel vanille-ijs. Langzamerhand nam het aantal smaken toe. Dochter Gery nam de zaak in 1995 over en inmiddels heb je de keuze uit vijftig verschillende smaken bij deze ijssalon in Alkmaar!

Het adres van IJssalon de Mient is Mient 20, Alkmaar.

3. IJssalon Laan | Alkmaar

Zeg je Alkmaar, zeg je Laan-ijs. Het zachte bolletje vers vanille roomijs is een echt begrip in Alkmaar. Je kunt je ijsje aftoppen met een dip naar keuze: spikkels, slagroom, nougat of chocolade. Voor een lichtere verfrissing heeft Laan drie verschillende smaken waterijs in het assortiment.

Het adres van IJssalon Laan is Koorstraat 45, Alkmaar.

4. IJssalon IJsplein | Alkmaar

De IJsmakers van ‘Monte Pelmo’ uit de Jordaan in Amsterdam hebben hun ijssoorten naar Alkmaar gebracht. Vers bereid ijs met natuurlijke ingrediënten kun je krijgen op de hoek van het Canada- en Kerkplein. Voor mensen met een lactose-intolerantie is dit dé plek om een ijsje te halen. De salon biedt namelijk ook lactosevrij ijs aan.

Het adres van IJssalon IJsplein is Canadaplein 11, Alkmaar.

5. IJssalon Delano | Alkmaar

Minimaal zestien verschillende smaken schepijs, frozen yoghurt of een milkshake. Wat kies jij vandaag? Sinds 2010 kun je bij IJssalon Delano terecht voor een zoete verfrissing tijdens de warme zomerdagen (maar natuurlijk ook met minder zonnig weer, gewoon omdat het lekker is)

Het adres van IJssalon Delano is Limmerhoek 6, Alkmaar.

6. MOCCHI | Alkmaar

More Coffee, Chocolate and Ice Cream, oftewel MOCCHI. Nieuwe smaken, een verbeterde receptuur en geen kunstmatige toevoegingen aan het ijs. Dat klinkt goed toch? Niet alleen kun je ijs krijgen bij MOCCHI, ook voor een milkshake, coffeeshake of een chilled chai shake moet je bij MOCCHI zijn.

Het adres van MOCCHI is Mient 24, Alkmaar.

7. IJsmakerij Ci Vediamo | Alkmaar

Of je nu voor een fruitige ijssmaak gaat zoals aardbei, citroen of mango, of juist voor een bijzondere smaak als cheececake lemon, caramel zeezout of slagroomtruffel, IJsmakerij Ci Vediamo heeft ruim 20 smaken om uit te kiezen.

Het adres van IJsmakerij Ci Vediamo is Ritsevoort 13, Alkmaar.

8. IJssalon Pinoccio | Heiloo, Bergen, Schoorl

Waan je even in Italië met dit op Italiaanse wijze bereidde schepijs. Met ruim 30 smaken in de vitrine is er elk wat wils. Je vindt ijssalon Pinoccio in Heiloo, Bergen en Schoorl.

De adressen van IJssalon Pinoccio zijn Stationsweg 74 (Heiloo), Laanweg 11 (Schoorl) en Plein 77 (Bergen).

Tekst gaat door onder de Afbeelding.

ijs zomer ijsje pistache framboos ijssalon alkmaar top 10 chocolade schepijs ambachtelijk lekker lekkersteWelke smaken kies jij? (Foto: Pexels)

9. De Eetpuzzel | Alkmaar

Zin in een warme snack en na het eten nog trek in een toetje? Dan kun je bij De Eetpuzzel terecht! Een ruim assortiment schepijs, maar ook verschillende waterijsjes en softijsjes zijn te verkrijgen bij De Eetpuzzel in Alkmaar. 

Het adres van De Eetpuzzel is Scharlo 24, Alkmaar.

10. IJssalon Toetie Froetie | De Rijp

Met een assortiment van ruim twintig smaken, uiteenlopend van watermeloen tot champagne, ben je bij IJssalon Toetie Froetie in De Rijp verzekerd van een zoete verkoelende snack. Geen zin in iets kouds? Je kunt in deze salon ook terecht voor bonbons.

Het adres van IJssalon Toetie Froetie is Kleine Dam 4, De Rijp.

IJssalon Alkmaar

In Alkmaar en omgeving is de ijssalonwereld levendig en divers, met een overvloed aan keuzes om ieders zoetekauw tevreden te stellen. Van ambachtelijk gemaakte gelato tot verfrissende sorbets, er is voor elk wat wils. Geniet van een wandeling door de pittoreske straten van Alkmaar en beloon jezelf met een heerlijk ijsje van een van de vele charmante ijssalons in de regio.