De 11 beste hotels in Alkmaar!

Uitgaan
Waar zijn de hotels in Alkmaar?
Waar zijn de hotels in Alkmaar? (Foto: Unsplash)

ALKMAAR - Ga je een weekendje weg naar Alkmaar? Wij zetten de elf beste hotels in Alkmaar voor je op een rij, zodat de keuze wat makkelijker wordt en jouw accommodatie snel geboekt is. Laat het genieten van de de prachtige stad en hotels in Alkmaar beginnen!

Liever een Bed en Breakfast in Alkmaar? Dan tippen we je deze B&B’s in Alkmaar en omgeving!

Hotel Alkmaar

Er zijn meer dan genoeg mooie hotels in Alkmaar. Van charmante boutique hotels tot luxe accommodaties, er is voor elk wat wils. De hotels in Alkmaar staan bekend om hun gastvrijheid en comfortabele voorzieningen. Je kunt genieten van moderne kamers met stijlvolle inrichting, heerlijke bedden en uitstekende service. Bovendien liggen veel hotels op loopafstand van de beroemde kaasmarkt en andere bezienswaardigheden in Alkmaar.

Dit zijn de 11 beste hotels in Alkmaar:

  1. Hotel Alkmaar
  2. Amrâth Hotel Alkmaar
  3. King’s Inn City Hotel Alkmaar
  4. Grand Hotel Alkmaar
  5. College Hotel Alkmaar
  6. The Fallon Hotel Alkmaar
  7. Stad & Land Hotel Alkmaar
  8. Hotel ‘t Fnidsen Alkmaar
  9. Wolf Hotel Alkmaar
  10. Hotel RITCH Alkmaar
  11. Boutique Hotel Luttik Alkmaar

1. Hotel Alkmaar

Hotel Alkmaar biedt luxe suites, comfortabele kamers en familiekamers op een fantastische locatie vlakbij het centrum en de A9. Met 77 kamers en diverse kamertypes staat gastvrijheid centraal. Gratis parkeren, laadpalen voor elektrische auto’s en een gezellige sfeer maken het een thuis. Het hotel in Alkmaar ligt Volendam, stranden, Amsterdam en Schiphol Airport. Kamerprijzen starten vanaf ongeveer €140,- voor 2 personen per nacht. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

Het adres van Hotel Alkmaar is Arcadialaan 6, Alkmaar.

2. Amrâth Hotel Alkmaar

Amrâth Hotel Alkmaar, gelegen aan de rand van het centrum en op loopafstand van het Centraal Station, is een 4-sterrenhotel met 89 comfortabele kamers en een sfeervolle hotelbar. Voor culturele uitstapjes zijn er Theater De Vest en het Stedelijk Museum, terwijl natuurliefhebbers kunnen genieten van wandelroutes in de duinen en fietstochten door de bossen. Kamerprijzen starten vanaf ongeveer €105,- per kamer per nacht. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

Het adres van Amrâth Hotel is Geestersingel 15, Alkmaar. 

3. King’s Inn City Hotel Alkmaar

Het King’s Inn City Hotel is gelegen in het centrum van Alkmaar. Dit unieke boutique hotel, gevestigd in een zeventiende-eeuws kaaspakhuis aan de gracht, biedt 16 sfeervolle kamers. Geniet van comfortabele bedden en ontdek de charme van de verschillende kamertypes, waaronder de exclusieve ‘Heerensuite’. Kamerprijzen starten vanaf ongeveer €80,- per kamer per nacht. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

Het adres van King’s Inn City Hotel is Koningsstraat 6, Alkmaar.

4. Grand Hotel Alkmaar

In het historische centrum van Alkmaar bevindt zich het elegante Grand Hotel Alkmaar aan de Gedempte Nieuwesloot. Het prachtige monumentale pand van het hotel ademt elegantie en boutique-stijl uit. Hoewel de kamers verschillend zijn vanwege de historische architectuur, probeert het hotel zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van gasten. Daarom is dit een van de beste hotels in Alkmaar. Kamerprijzen starten vanaf ongeveer €180,- per kamer per nacht. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

Het adres van Grand Hotel Alkmaar is Gedempte Nieuwesloot 36, Alkmaar.

5. College Hotel Alkmaar

In het centrum van Alkmaar bevindt zich het prachtige College Hotel Alkmaar, gelegen aan een rustig park. Dit unieke hotel is gevestigd in een oud schoolgebouw uit 1927, gebouwd in de kenmerkende “Amsterdamse School” stijl. Kamerprijzen starten vanaf ongeveer €200,- per kamer per nacht. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

Het adres van College Hotel is Achter de Vest 3, Alkmaar.

6. The Fallon Hotel Alkmaar

Het voormalige gevangenisgebouw Schutterswei in Alkmaar is omgetoverd tot het sfeervolle boutique hotel The Fallon Hotel Alkmaar. Het hotel beschikt tevens over het restaurant D’arrêt waar verrassende gerechten worden bereid. Een unieke ervaring achter de tralies. Kamerprijzen starten vanaf ongeveer €160,- per kamer per nacht. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

Het adres van The Fallon Hotel is Prins Bernhardlaan 16, Alkmaar.

7. Stad & Land Hotel Alkmaar

Hotel Stad en Land in Alkmaar is een van de beste hotels in Alkmaar en verwelkomt gasten in een gezellige ontvangstruimte met bar. De vijfentwintig pas gerenoveerde kamers, gelegen in historische panden met eigen ingang, bieden een comfortabel verblijf. Kamerprijzen starten vanaf ongeveer €100,- per kamer per nacht. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

Het adres van Stad & Land Hotel is Stationsweg 92-94, Alkmaar.

8. Hotel ‘t Fnidsen Alkmaar

Hotel ‘t Fnidsen in Alkmaar biedt comfortabele accommodaties met een zithoek, flatscreen-tv, en eigen badkamer. De kamers zijn voorzien van airconditioning en gratis wifi. Het NS-station is op 20 minuten loopafstand en met de fiets bereik je binnen 30 minuten Bergen en Egmond aan Zee. Gasten waarderen vooral de locatie van het hotel, volgens onafhankelijke beoordelingen. Kamerprijzen starten vanaf ongeveer €140,- per kamer per nacht. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

Het adres van Hotel ‘t Fnidsen is Fnidsen 107-109, Alkmaar.

9. Wolf Hotel Alkmaar

In het sfeervolle Wolf Hotel in Alkmaar vind je comfortabele kamers met allerlei voorzieningen. Het hotel in Alkmaar biedt prachtig uitzicht op de grachten en de Waagtoren. Daarnaast kun je genieten van culinaire hoogstandjes in het Wolf Hotel Kitchen & Bar, met een uitgebreide menukaart en vegetarische en veganistische opties. Kamerprijzen starten vanaf ongeveer €105,- per kamer per nacht. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

Het adres van Wolf Hotel Alkmaar is Mient 3, Alkmaar.

10. Hotel RITCH Alkmaar

In het hart van Alkmaar biedt RITCH een van de beste hotels in Alkmaar. Elke kamer is uitgerust met een complete keuken inclusief moderne apparatuur, een gezellige woonkamer met een flatscreen-tv en wifi, een moderne badkamer en een slaapkamer met een comfortabel tweepersoonsbed en verkoelende airconditioning. Kamerprijzen starten vanaf ongeveer €140,- per kamer per nacht. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

Het adres van Hotel RITCH is Dubbelebuurt 1, Alkmaar.

11. Boutique Hotel Luttik Alkmaar

Boutiquehotel Luttik in de oude binnenstad van Alkmaar biedt een unieke ervaring met zes comfortabele hotelkamers, een gezellige coffeebar en een speciale conceptstore waar van alles te koop is. Gasten kunnen genieten van afhaalmaaltijden op de kamer en een minibar gevuld met diverse drankjes. Kamerprijzen starten vanaf ongeveer €130,- per kamer per nacht. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.

Het adres van Boutique Hotel Luttik is Appelsteeg 1, Alkmaar.