Komst Europese School weer stukje dichterbij

Nieuws
Het nieuwe schoolgebouw voor de Europese School komt aan de Hertog Aalbrechtweg.
Het nieuwe schoolgebouw voor de Europese School komt aan de Hertog Aalbrechtweg. (Impressie: archief)

ALKMAAR - De komst van de Europese school naar Alkmaar is weer een stapje dichterbij. Vertegenwoordigers van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de gemeente Alkmaar hebben donderdag 16 november de samenwerkingsovereenkomst getekend. 

Het nieuwe schoolgebouw voor de Europese School komt aan de Hertog Aalbrechtweg, vlakbij station Alkmaar-Noord. Het getekende document bezegelt deze samenwerking. Momenteel is de Europese School nog gevestigd in Bergen, maar begin 2022 is door de Europese Board of Governors besloten dat Alkmaar de nieuwe vestigingslocatie voor de Europese School wordt. Dit werd gedaan na de voordracht van Alkmaar door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De Europese School
Een Europese School biedt onderwijs voor leerlingen van 4 tot en met 18 jaar en geeft les aan kinderen van medewerkers van instellingen van de Europese Unie, maar ook aan scholieren van buitenlandse werknemers bij bedrijven uit de regio en daarnaast (onder voorwaarden) aan Nederlandse kinderen die graag internationaal onderwijs willen volgen.

Met de ondertekening komt de komst van de Europese School weer een stapje dichterbij.