Rolband voor fietsenstalling De Overdekte

Nieuws
Raadsleden Tineke Boucher en Ben Bijl met wethouder Christiaan Peetoom bij de rolband in fietsenstalling Overdekte.
Raadsleden Tineke Boucher en Ben Bijl met wethouder Christiaan Peetoom bij de rolband in fietsenstalling Overdekte. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Fietsenstalling De Overdekte onder het Canadaplein is voorzien van een rolband en borstelgoot. De ‘VeloComfort’ - zoals het systeem heet - maakt het makkelijker om (zware) fietsen naar beneden en boven te rijden. Het aanleggen van het systeem is een initiatief van gemeenteraadsleden Ben Bijl en Tineke Boucher.  

Het systeem dat wordt aangelegd bestaat uit een borstelgoot naar beneden en een rolband omhoog. De borstels zorgen ervoor dat de fiets tijdens de afdaling wordt afgeremd, waardoor de gebruiker zelf zijn/haar tempo kan bepalen. Met behulp van dit systeem is de fietsenstalling beter toegankelijk. De rolband is volgens planning half mei klaar voor gebruik.  Deze aanpassing maakt de fietsenstalling voor meer mensen toegankelijk die anders liever hun fiets op straat zetten. Het verbeteren van de toegankelijkheid van deze fietsenstalling is als actiepunt opgenomen in het Actieplan Alkmaar Fietst.