Meldpunt overlast horeca

Nieuws

ALKMAAR - De pogingen van de fractie van Leefbaar Alkmaar om het beleid van vrije sluitingstijden voor de horeca terug te draaien in Alkmaar zijn gestrand. Onlangs werd op initiatief van de partij in de commissie Bestuur en Middelen de eerste evaluatie van de vrije sluitingstijden besproken en vervolgens bracht LA in de raadsvergadering een motie in stemming om het college van burgemeester en wethouders op te dragen om te stoppen met de vrije sluitingstijden en de oude sluitingstijden weer te hanteren. Deze motie haalde geen meerderheid.
Het evaluatierapport schetst volgens LA een verontrustend beeld. Fractievoorzitter Maya Bolte: "Veel bewoners klagen over toegenomen overlast, de sfeer in het uitgaansleven is duidelijk grimmiger geworden en politie en stadstoezicht geven aan zich bedreigd te voelen en te worden bedreigd. Duidelijke taal, zo zou je zeggen, maar de meerderheid in de gemeenteraad vond het nu nog te vroeg om al definitieve conclusies te trekken. Zij willen de volgende evaluatie afwachten, die nog voor de zomer moet plaatsvinden."
LA vindt het belangrijk dat mensen hun klachten blijven uiten. Daarom heropent de partij het meldpunt overlast horeca op info@leefbaaralkmaar.nl.