Markten in Alkmaar 2023: hier vind je ze en op deze dagen!

Uitgaan
Hier vind je de markten in Alkmaar!
Hier vind je de markten in Alkmaar! (Foto: Unsplash)

ALKMAAR - Alkmaar is een stad vol geschiedenis, cultuur en bruisende markten. De weekmarkten zijn één van de vele hoogtepunten van de stad en bieden veel verse producten, ambachtelijke producten en antiek aan. In dit artikel zetten we alle markten van Alkmaar op een rij!

Markt Alkmaar

De weekmarkten in Alkmaar zijn niet alleen een plek om te winkelen, maar ook om te genieten van de levendige sfeer en de lokale cultuur. Ze zijn een must-visit voor iedereen die de Kaasstad van Noord-Holland bezoekt en wil genieten van een authentieke ervaring. Dit zijn alle markten in Alkmaar:

  • Markt Alkmaar Centrum | Zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur
  • Weekmarkt De Mare Alkmaar | Woensdag van 12:30 uur tot 17:00 uur
  • Weekmarkt Overdie Alkmaar | Dinsdag van 09:00 uur tot 15:00 uur
  • Biologische markt Alkmaar | Zaterdag van 08:00 uur tot 17:00 uur
  • Weekmarkt Oudorp | Woensdag van 08:00 uur tot 12:00 uur
  • Weekmarkt De Rijp | Donderdag van 11:00 uur tot 17:00 uur
  • Kaasmarkt Alkmaar 2023 | Vrijdagochtend in april t/m september van 10:00 tot 13:00 uur
  • Lappendag markt Alkmaar 2023 | 27 sept. 2023 van 10:00 tot 20:00 uur

Markt Alkmaar Centrum

Iedere zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur

De weekmarkt in Alkmaar Centrum met 56 kramen is een ware belevenis en te vinden op de Gedempte Nieuwesloot, het Hofplein, de Hoogstraat, de Sint Laurensstraat, het Canadaplein en de Paardenmarkt. Geniet van huisgemaakte slagroomtruffels, gedroogd fruit en kruidenthee, maar ook van een ruime selectie huis-, tuin- en keukenspullen en modieuze kleding. En na het shoppen verwen je jezelf natuurlijk met een warme stroopwafel of een heerlijk patatje.

Markt De Mare Alkmaar

Iedere woensdag van 12:30 uur tot 17:00 uur

De weekmarkt op het Europaplein bij winkelcentrum De Mare in Alkmaar biedt een gevarieerd aanbod met ongeveer 15-18 kraampjes. Van wol tot kaas, bloemen tot aardappelen en diervoeding tot Vietnamese loempia’s, deze markt in Alkmaar is zeker een bezoek waard.

Markt Overdie Alkmaar

Iedere dinsdag van 09:00 uur tot 15:00 uur

Op de dinsdagmarkt in Overdie, bij winkelcentrum “Willem de Zwijger” aan de Frederik Hendriklaan, voel je meteen de vriendelijke sfeer. Je kunt er terecht voor verse groenten, gedroogd fruit, diverse aardappelen en heerlijke vis. Vergeet niet langs de prachtige bloemenkraam te lopen! Deze gezellige markt in Overdie mag dan niet groot zijn met 6 kramen, maar heeft meer dan genoeg aanbod voor een gezellige dag.

Biologische markt Alkmaar

Iedere zaterdag van 08:00 uur tot 17:00 uur

Op de zaterdag kun je op het Kerkplein, naast de reguliere markt, ook terecht voor de Biologische Markt Alkmaar. Hier vindt je allerlei biologische producten zoals groente, fruit, kaas, brood en vlees. Er wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid en het verminderen van voedselverspilling.

Markt Oudorp

Iedere woensdag van 08:00 uur tot 12:00 uur

De weekmarkt in Oudorp, Alkmaar, is een gezellige dorpse markt met ongeveer 7-8 kramen. Haal je basisboodschappen, maak een praatje met de ondernemers en geniet van een heerlijk visje. De kleinste maar gezelligste markt van de stad, elke woensdagochtend op het Nijenburghplein.

Markt De Rijp

Iedere donderdag van 11:00 uur tot 17:00 uur

Op het sfeervolle Jan Boonplein vind je de weekmarkt in De Rijp. Op donderdagen kun je hier terecht voor vers brood, groenten, fruit, kaas, noten en heerlijke kip. Met 6 kramen is dit de knusse dorpsmarkt in De Rijp, geliefd bij de vaste klanten en ook bezocht door toeristen vanwege het pittoreske dorp. De markt biedt hoogwaardige producten van lokale ondernemers.

Kaasmarkt Alkmaar 2023

Iedere vrijdagochtend vanaf april t/m september van 10:00 tot 13:00 uur

De Kaasmarkt op het Waagplein is waarschijnlijk de bekendste markt van Alkmaar. Vanaf april tot en met september is de kaasmarkt elke vrijdagochtend van 10:00 tot 13:00 uur. Dan worden er kazen verhandeld door kaasdragers in traditionele klederdracht. De Kaasmarkt trekt jaarlijks duizenden bezoekers en is een echte must-see als je in Alkmaar bent, vooral als het om markten in Alkmaar gaat!

Tekst gaat door onder de afbeelding.

kaasmarkt alkmaar
De gezellige Kaasmarkt in Alkmaar

Landbouwdag / Lappendag markt Alkmaar 2023

Laatste woensdag van september: 27 september 2023 van 10:00 tot 20:00 uur

Op de laatste woensdag van september, dit jaar op 27 september 2023, vindt de jaarlijkse Landbouwdag en Lappendag markt plaats in Alkmaar. Dit evenement slaat een brug tussen stadsbewoners en de agrarische sector. Geniet van bijzondere rundveerassen, prachtige paarden en andere dieren in het centrum van de Kaasstad. Bewonder historische landbouwwerktuigen en maak kennis met het plattelandsleven. Een gezellige familiedag waar je kunt genieten van veekeuringen en een unieke ervaring hebt.