De 7 leukste campings in Alphen aan den Rijn en omgeving!

Nieuws
Dit zijn een aantal leuke campings in Alphen aan den Rijn en omgeving!
Dit zijn een aantal leuke campings in Alphen aan den Rijn en omgeving! (Foto: Adobe Stock)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een ontspannen vakantie in Zuid-Holland vier je natuurlijk in Alphen aan den Rijn, onderdeel van het Groene Hart! Er zijn genoeg campings in Alphen aan den Rijn en omgeving die perfect zijn voor gezinnen, fietsfanaten en natuurliefhebbers. Van ruime staanplaatsen tot moderne faciliteiten en diverse voorzieningen, deze campings in Alphen aan den Rijn hebben voor ieder wat wils!

Deze lijst is tot stand gekomen op basis van Google Reviews en persoonlijk invulling van de redactie.

De 7 leukste campings in Alphen aan den Rijn

Ontdek bezienswaardigheden, watersportactiviteiten, fiets- en wandelroutes en meer tijdens een verblijf op een van deze campings in Alphen aan den Rijn. Hier is een overzicht van 7 campings in Alphen aan den Rijn en omgeving die zeker een bezoek waard zijn:

  • Polderflora Camping | Alphen aan den Rijn
  • Overnachten bij Archeon | Alphen aan den Rijn
  • Kampeerterrein Oudshoorn | Alphen aan den Rijn
  • Camperplaats De Scheve Schoffel | Boskoop
  • Tuin van Epicurus | Hazerswoude-Dorp
  • Camping De Oude Rijn | Ter Aar
  • De Dagcamping | Alphen aan den Rijn

1. Polderflora Camping | Alphen aan den Rijn

Polderflora is een knusse camping in Alphen aan den Rijn. De camping biedt een harmonieuze plek voor natuurliefhebbers. Kies een ruime kampeerplaats of een houten huisje met uitzicht op polders en vijvers, waar watervogels je gezelschap houden. Verken nabijgelegen natuurgebieden te voet, per fiets, of boot, en bezoek historische steden als Leiden, Gouda, Delft, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Deze unieke plek in Zuid-Holland combineert stad en platteland perfect.

Adres: Rietveldsepad 4b, Alphen aan den Rijn


Jeanette en André zijn de trotse eigenaars van camping Polderflora. Foto: Peter Franken

2. Overnachten bij Archeon | Alphen aan den Rijn

Ervaar een unieke 4- of 5-daags verblijf in Archeon, in een ruime vierpersoons lodgetent. Ontdek en beleef boeiende historische periodes, van prehistorie tot Romeinse tijden en de middeleeuwen. De lodges zijn voorzien van privéfaciliteiten zoals een toilet, douche en wastafel. ‘s Avonds kunnen gasten genieten van de speeltuin, het Romeinse zwembad of een ontspannende wandeling in het park. Voor een authentieke middeleeuwse ervaring is er ook een dagvullend programma beschikbaar.

Adres: Archeonlaan 1, Alphen aan den Rijn


Expeditie Archeon is een verzorgde vakantie met iedere ochtend een heerlijk ontbijt en tweemaal een diner.  - Foto: Archeon

3. Kampeerterrein Oudshoorn | Alphen aan den Rijn

Op Kampeerterrein Oudshoorn is een en al gezelligheid. Dit terrein tussen Alphen aan den Rijn en Ter Aar verwelkomt kampeerliefhebbers met open armen. Het is een mooie en rustgevende camping in Alphen aan den Rijn voor leden van de Nederlandse Caravan Club (NNC).

Adres: Westkanaalweg 18a, Alphen aan den Rijn

4. Camperplaats De Scheve Schoffel | Boskoop

Camperplaats De Scheve Schoffel in Boskoop biedt de ideale uitvalsbasis voor avonturiers. Gelegen aan de schilderachtige rivier de Gouwe, verwelkomt deze rustige plek camperliefhebbers met open armen. Geniet van de serene omgeving, verken het charmante Boskoop of maak een ontspannen wandeling langs de waterkant. Een perfecte plek om tot rust te komen.

Adres: Rijneveld 20, Boskoop

5. Tuin van Epicurus | Hazerswoude-Dorp

Midden in het Groene Hart vind je een agrarisch gebied waar de natuurcamping Tuin van Epicurus staat. Hier kun je met je tent of vouwwagen genieten van de rust omringd door groene velden, kanalen en molens. Er zijn tien ruimte kampeerplekken met veel privacy, een douche en toilet per twee plekken.

Adres: Burgemeester Smitweg 40, Hazerswoude-Dorp

6. Camping De Oude Rijn | Ter Aar

Camping De Oude Rijn biedt een prachtige landelijke omgeving met nabijheid tot grote steden. Amsterdam, Den Haag en Rotterdam liggen op korte afstand. Geniet van de natuur en ontdek de stedelijke geneugten zoals winkelen, cultuur en culinaire hoogstandjes tijdens het verblijf.

Adres: Westkanaalweg 123, Ter Aar

Dagcamping Alphen aan den Rijn

7. De Dagcamping | Alphen aan den Rijn

De dagcamping op park Zegersloot in Alphen aan den Rijn is een geweldige plek om uw caravan of tent op te zetten of gewoon te picknicken. Lodge Alphen, de horecagelegenheid aan de voorzijde, beheert de dagcamping en biedt informatie, ondersteuning en EHBO tijdens openingstijden. Enkele regels voor de dagcamping: toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang, houd het schoon, barbecueën toegestaan, muziek onversterkt, en respecteer medegebruikers.

Een prachtige zonsondergang bij de Zegerplas

Groene Hart Alphen aan den Rijn

Het Groene Hart van Nederland, met rustgevende landschappen en waterwegen, biedt een idyllisch toevluchtsoord voor natuurliefhebbers. In het bijzonder straalt Alphen aan den Rijn met zijn prachtige campings in het Groene Hart. Ontdek de rust en schoonheid van het Groene Hart terwijl je geniet van een verblijf in een van de campings in Alphen aan den Rijn.

Watersportactiviteiten Alphen aan den Rijn

De Zegerplas in Alphen aan den Rijn is een watersportparadijs met mogelijkheden zoals zeilen, kanoën, waterskiën, en windsurfen. Of je nu een ervaren watersporter bent of gewoon wilt genieten van het meer, hier is voor iedereen iets te beleven. Ontdek de spanning van watersport in Alphen aan den Rijn en maak onvergetelijke herinneringen aan het water.

Bezienswaardigheden Alphen aan den Rijn

 Alphen aan den Rijn biedt tal van bezienswaardigheden. Van het Archeon tot vogelpark Avifauna en de Zegerplas. Sta je op een camping in Alphen aan den Rijn of omgeving? Ontdek dan de charme van Alphen aan den Rijn! bekijk het artikel hieronder voor de 5 leukste bezienswaardigheden in Alphen aan den Rijn.

Fiets- en wandelroutes Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn biedt eindeloze mogelijkheden voor fiets- en wandelavonturen. Verken de historische binnenstad, volg kleine paden langs rivieren en meren, en ontdek de natuurgebieden. Met diverse routes voor alle niveaus, is Alphen aan den Rijn een paradijs voor liefhebbers van actieve verkenning. Bekijk de artikels hieronder voor de leukste wandelroutes en fietsroutes in Alphen aan den Rijn.

-