De 10 beste restaurants in Alphen aan den Rijn!

Uitgaan
Dit zijn de 10 beste restaurants van Alphen aan den Rijn!
Dit zijn de 10 beste restaurants van Alphen aan den Rijn! (Foto: Pixabay)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zin in een heerlijk belegd broodje of zoek je een plek om uit eten te gaan? De gemeente Castricum zit vol met leuke cafés, restaurants en andere horecazaken. Maar waar kun je het beste terecht voor een lekkere lunch of diner in Castricum? In dit artikel zetten we de beste restaurants in Alphen aan den Rijn op een rijtje!

De top 10 restaurants in Alphen aan den Rijn

Er zijn een aantal geweldige restaurants in Alphen aan den Rijn. Bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan gerechten, waaronder heerlijke pizza’s, Indiase of Thaise maaltijden en lokale gerechten. Of je nu op zoek bent naar een gezellig café of een verfijnd restaurant, Alphen heeft het allemaal!

De selectie van de beste restaurants in Alphen aan den Rijn is gemaakt door de redactie en gebaseerd op Google Reviews, The Fork en Tripadvisor. Dit zijn de 10 beste restaurants in Alphen aan den Rijn:

  1. Maggie Blue, Alphen aan den Rijn
  2. Buuren Fine Dining, Alphen aan den Rijn
  3. Grand Café Eight, Alphen aan den Rijn
  4. Indicious Indian Restaurant, Alphen aan den Rijn
  5. Pizzeria Is Morus, Alphen aan den Rijn
  6. Beachclub Wet ‘n Wild, Alphen aan den Rijn
  7. Restaurant Proto, Alphen aan den Rijn
  8. Koeien en Kaas, Alphen aan den Rijn
  9. Brasserie De Alphense Burgemeester, Alphen aan den Rijn
  10. Restaurant ‘s Molenaarsbrug, Alphen aan den Rijn

1. Maggie Blue | Alphen aan den Rijn

Maggie Blue is een gezellig en sfeervol restaurant gelegen in het centrum van Alphen aan den Rijn. Het restaurant in Alphen biedt een gevarieerde menukaart met zowel vlees- als visgerechten en vegetarische opties. Het interieur van Maggie Blue is modern en industrieel, met een open keuken waarin de gerechten vers worden bereid. Ook is er een ruim terras aanwezig waar je bij mooi weer kunt genieten van je lunch of diner. De bediening is vriendelijk en gastvrij, waardoor je je direct thuis voelt. Kortom, Maggie Blue is een aanrader voor een gezellig etentje in Alphen aan den Rijn.

Het adres van Maggie Blue is Hooftstraat 2, Alphen aan den Rijn. De openingstijden van Maggie Blue in Alphen zijn op woensdag, donderdag en zondag, van 11:00 tot 23:00 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn ze open van 11:00 - 01:00 uur.

2. Buuren Fine Dining | Alphen aan den Rijn

Buuren Fine Dining is een exclusief restaurant in Alphen aan den Rijn waar je kunt genieten van verfijnde gerechten van hoogstaande kwaliteit. Het restaurant in Alphen aan den Rijn heeft een luxueuze en chique uitstraling, wat de sfeer erg intiem maakt. De chef-kok bereidt met veel passie en creativiteit culinaire hoogstandjes die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook nog eens voortreffelijk smaken. Bij Buuren Fine Dining staat gastvrijheid hoog in het vaandel, waardoor je je als gast enorm welkom voelt. Kortom, een aanrader voor een bijzondere en exclusieve avond uit in Alphen aan den Rijn.

Het adres van Buuren Fine Dining is Hooftstraat 161-163, Alphen aan den Rijn. De openingstijden van Buuren Fine Dining Alphen zijn donderdag t/m maandag, van 17:00 tot 22:00 uur.

3. Grand Café Eight | Alphen aan den Rijn

Grand Café Eight is een gezellig en hip café in het centrum van Alphen aan den Rijn. Het interieur is eigentijds en stijlvol, met een mix van moderne en vintage elementen. Het café heeft een uitgebreide menukaart met diverse lunch- en diner gerechten, maar ook voor een borrel met hapjes ben je hier aan het juiste adres. De bediening is vriendelijk en attent, waardoor je je snel thuis voelt. Bij mooi weer kun je genieten van een hapje en drankje op het ruime terras. Grand Café Eight is een ideale plek voor een gezellige lunch, diner of borrel in Alphen aan den Rijn.

Het adres van Grand Café Eight is Euromarkt 2, Alphen aan den Rijn. De openingstijden van Grand Café Eight Alphen zijn maandag t/m zondag, van 11:00 tot 23:00 uur. Echter, maandag sluiten ze om 18:00 uur en op zondag zijn ze pas open vanaf 17:00 uur.

4. Indicious Indian Restaurant | Alphen aan den Rijn

Indicious Indian Restaurant is een gezellig en sfeervol Indiaas restaurant in het centrum van Alphen aan den Rijn. Het restaurant in Alphen biedt een uitgebreide menukaart met authentieke Indiase gerechten, bereid met verse en smaakvolle ingrediënten. De bediening is vriendelijk en gastvrij, en helpt je graag bij het kiezen van gerechten die bij je smaak passen. Indicious Indian Restaurant is een aanrader voor liefhebbers van de Indiase keuken in Alphen aan den Rijn.

Het adres van Indicious is Herenhof 283, Alphen aan den Rijn. De openingstijden van Indicious Indian Restaurant Alphen zijn dinsdag t/m donderdag, van 17:00 tot 22:00 uur en vrijdag t/m zondag van 16:00 tot 22:30 uur.

5. Pizzeria Is Morus | Alphen aan den Rijn

Pizzeria Is Morus is een gezellig en authentiek Italiaans restaurant in Alphen aan den Rijn. Alle gerechten worden bereid met verse ingrediënten en volgens traditionele recepten, waardoor je een echte smaakbeleving ervaart. Het interieur is knus en sfeervol, met een warme en gezellige uitstraling. Pizzeria Is Morus is een must-visit voor liefhebbers van de Italiaanse keuken in Alphen aan den Rijn.

Het adres van Pizzeria Is Morus is Raadhuisstraat 186, Alphen aan den Rijn. De openingstijden van Pizzeria Is Morus Alphen zijn dinsdag t/m zondag, van 17:00 tot 22:00 uur.

6. Beachclub Wet ‘n Wild | Alphen aan den Rijn

Beachclub Wet ‘n Wild is een trendy en populaire strandtent in Alphen aan den Rijn. Gelegen aan de oevers van de Zegerplas, biedt deze beachclub een spectaculair uitzicht op het water en de omgeving. Het interieur is hip en stijlvol, met een relaxte sfeer en veelzijdige menukaart met onder andere verse visgerechten en grillgerechten. Ook is er een uitgebreid assortiment aan drankjes en cocktails om van te genieten tijdens een mooie zomerse dag. Beachclub Wet ‘n Wild is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht en heerlijk eten.

Het adres van Beachclub Wet ‘n Wild is Sportlaan 5, Alphen aan den Rijn. De openingstijden van Restaurant Wet ‘n Wild Alphen zijn maandag t/m zondag, van 11:00 tot 22:00 uur. Op zondag zijn ze al open vanaf 10:00 uur.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

De Zegerplas in Alphen aan den Rijn.
De Zegerplas in Alphen aan den Rijn.

7. Restaurant Proto | Alphen aan den Rijn

Restaurant Proto is een bijzonder restaurant in het hart van Alphen aan den Rijn. Het restaurant heeft een moderne en stijlvolle uitstraling en biedt een menukaart met diverse Mediterraanse gerechten, waaronder Griekse specialiteiten. Het interieur is warm en sfeervol, met veel houten accenten en een open keuken. Restaurant Proto in Alphen aan den Rijn is een must-visit voor liefhebbers van de Mediterraanse keuken.

Het adres van Restaurant Proto is Rijnkade 5, Alphen aan den Rijn. De openingstijden van Restaurant Proto Alphen zijn maandag t/m zondag, van 12:00 tot 23:00 uur.

8. Koeien en Kaas | Alphen aan den Rijn

Bij restaurant Koeien en Kaas in Alphen aan den Rijn staan trots voor Goudse kaas en passie voor vlees centraal. Koeien en Kaas werkt alleen met topproducten waarvan de herkomst bekend is, bij voorkeur van boeren uit het Groene Hart. Slagers zorgen ervoor dat deze prachtige producten dagelijks in de keuken terechtkomen. Een chef maakt gebruik van een uit Amerika geïmporteerde broiler en Yoder Smoker om de gerechten op smaak te brengen. Bij Koeien en Kaas ervaar je pure smaken en passie in elke hap.

Het adres van Koeien en Kaas is Hooftstraat 1, Alphen aan den Rijn. De openingstijden van Koeien en Kaas Alphen zijn als volgt:

  • Maandag | 11:00 tot 23:00 uur
  • Dinsdag | 11:00 tot 23:00 uur
  • Woensdag | 11:00 tot 23:00 uur
  • Donderdag | 11:00 tot 23:00 uur
  • Vrijdag | 11:00 tot 00:00 uur
  • Zaterdag | 10:00 tot 00:00 uur
  • Zondag | 12:00 tot 00:00 uur

9. Brasserie De Alphense Burgemeester | Alphen aan den Rijn

Brasserie De Alphense Burgemeester is een gezellige en gastvrije brasserie in het hart van Alphen aan den Rijn. Het restaurant heeft een warme en huiselijke sfeer en biedt een gevarieerde menukaart met klassieke gerechten en seizoensgebonden specialiteiten. De chef-kok maakt gebruik van lokale en verse ingrediënten en bereidt alles met veel zorg en aandacht. Naast lunch en diner is er ook een uitgebreide borrelkaart, waardoor de brasserie ook perfect is voor een gezellige borrel met vrienden of collega’s.

Het adres van Brasserie De Alphense Burgemeester is Julianastraat 36, Alphen aan den Rijn. De openingstijden van Brasserie De Alphense Burgemeester Alphen zijn zondag t/m donderdag, van 10:00 tot 23:00 uur. Op vrijdag en zaterdag zijn ze open van 10:00 tot 00:00 uur.

10. Restaurant ‘s Molenaarsbrug | Alphen aan den Rijn

Restaurant ‘s Molenaarsbrug is een gezellig en gastvrij restaurant in Alphen aan den Rijn, gelegen aan het water van de Oude Rijn. Het restaurant in Alphen biedt een menukaart met seizoensgebonden gerechten. De gerechten worden bereid met veel passie en creativiteit door de chef-kok, waardoor er altijd iets bijzonders op tafel komt. Het interieur is warm en sfeervol, met veel houten accenten en een prachtig uitzicht op het water. Restaurant ‘s Molenaarsbrug in Alphen aan den Rijn is een aanrader voor een gezellige avond uit met lekker eten en mooi uitzicht.

Het adres van Restaurant ‘s Molenaarsbrug is ‘s-Molenaarsweg 2, Alphen aan den Rijn. De openingstijden van Restaurant ‘s Molenaarsbrug zijn dinsdag t/m zondag, van 12:00 tot 22:00 uur.