Fietsroutes Alphen aan den Rijn en omstreken: ontdek de omgeving!

Uitgaan
Ontdek de mooiste fietsroutes van Alphen aan den Rijn!
Ontdek de mooiste fietsroutes van Alphen aan den Rijn! (Foto: Pixabay)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphen aan den Rijn is een prachtige stad in Zuid-Holland met veel groen, water en historische gebouwen. De stad en de omgeving lenen zich perfect voor een heerlijke fietstocht. In dit artikel delen we de mooiste fietsroutes van Alphen aan den Rijn, tips voor het huren van een fiets en andere handige informatie!

Fietsroutes Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn en de omliggende gebieden bieden een breed scala aan fietsroutes voor zowel de ervaren als de beginnende fietser. Een van de populaire routes is de de Braassemroute, of Rondje Braassem. Deze route voert je door het polderlandschap van de gemeente Kaag en Braassem en langs historische dorpen, zoals Woubrugge en Roelofarendsveen. De route is ongeveer 33 kilometer lang en kan worden gestart vanuit Alphen aan den Rijn.

Een andere mooie fietsroute is de Groene Hart Route. Deze route neemt je mee door het hart van het Groene Hart van Nederland en biedt een prachtig uitzicht op het typische Nederlandse landschap. De route begint en eindigt in Alphen aan den Rijn en brengt je langs mooie plaatsen zoals Boskoop en Hazerswoude-Dorp. De fietsroute van Alphen aan den Rijn is ongeveer 42 kilometer lang.

Dit zijn een aantal fietsroutes in Alphen aan den Rijn:

Fietsroute Alphen aan den Rijn Boskoop

Alphen aan den Rijn en Boskoop zijn beide prachtige plaatsen om per fiets te verkennen. Er zijn talloze fietsroutes beschikbaar voor zowel beginnende als ervaren fietsers. Een populaire fietsroute is de Groene Hart Route richting Boskoop, vanuit Alphen aan den Rijn. Er zijn leuke tussenstops te maken, zoals het Rosarium met ongeveer 160 rozensoorten en andere planten. Het Boomkwekerijmuseum, ingericht in een kwekerswoning uit 1870, vertelt het verhaal over de geschiedenis van de boomteelt in Boskoop.

Fiets huren Alphen aan den Rijn

Als je geen fiets hebt, hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn verschillende plekken in Alphen aan den Rijn waar je fietsen kunt huren. Je kunt zowel stadsfietsen als elektrische fietsen huren voor een dag of een langere periode. Een fiets huren in Alphen aan den Rijn kan bijvoorbeeld bij Fietspoint Oldenburger, maar ook bij Easyfiets in Leiden of bij Fietsverhuur Groene Hart.

Tips fietsen in Alphen aan den Rijn

Als je gaat fietsen in Alphen aan den Rijn, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Neem een fietskaart mee
  • Zorg dat je telefoon goed is opgeladen
  • Let niet alleen op het fietsen, geniet van de omgeving!
  • Draag een fietshelm
  • Neem een lunchpakket mee
  • Zorg voor goede onderhoud aan je fiets
  • Drink voldoende onderweg
  • Smeer jezelf goed in voor het fietsen

Tips fietsen Alphen aan den Rijn

Om optimaal te genieten van het fietsen in Alphen aan den Rijn, hebben we nog een paar tips voor je. Zo is het leuk om onderweg een picknick te houden. Neem hiervoor een kleedje en wat lekkers mee en geniet van de omgeving terwijl je even uitrust. Daarnaast is het handig om van tevoren te checken welke bezienswaardigheden je onderweg tegenkomt, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Fietsen in en rondom Alphen aan den Rijn is een geweldige manier om de stad en de omgeving te ontdekken. Met de vele fietsroutes en fietsverhuurders is het gemakkelijk om de perfecte route te vinden. Vergeet niet om een fietskaart mee te nemen en een fietshelm te dragen. Met onze tips geniet je optimaal van je fietstocht en ontdek je de mooiste plekjes in Alphen aan den Rijn.