Archeon Museumpark: openingstijden, parkeren en alle info!

Uitgaan
Ontdek het Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn!
Ontdek het Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn! (Foto: aangeleverd)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn is een historische reis door de tijd. Dit unieke park neemt bezoekers mee op een avontuurlijke ontdekkingstocht door de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. In dit artikel vind je alle informatie over Archeon in Alphen aan den Rijn!

Archeon Museumpark

Het Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn is een fascinerende bestemming waar geschiedenis tot leven komt. Het park biedt authentieke reconstructies van historische gebouwen, zoals boerderijen, villa’s en een amfitheater. Ambachtslieden demonstreren oude technieken en bezoekers kunnen zelf ook de handen uit de mouwen steken in verschillende workshops.

Met interactieve activiteiten, zoals het schieten met pijl en boog of het smeden van een eigen munt, is er voor iedereen wel iets te doen. Het Archeon Museumpark is een plek waar plezier en educatie samenkomen voor een onvergetelijke ervaring!

Archeon openingstijden

Het Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn hanteert verschillende openingstijden gedurende het jaar. Over het algemeen is Archeon geopend van woensdag t/m zondag, van 10:00 uur tot 17:00 uur. Zeker in de zomermaanden zijn ze veel open. Het is raadzaam om de officiële website van Archeon te raadplegen voor de meest actuele openingstijden en eventuele wijzigingen.

De tekst gaat door onder de afbeelding.

archeon alphen aan den rijn
Het Archeon is een verwonderlijke wereld voor jong en oud.

Archeon adres

Het adres van Archeon Museumpark is Archeonlaan 1, 2408 ZB, Alphen aan den Rijn. Het park is gemakkelijk bereikbaar en de parkeergelegenheid is goed.

Archeon parkeren

Parkeren bij het Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn is eenvoudig en milieubewust. Archeon beschikt over een eigen parkeerterrein met voldoende ruimte, inclusief speciale parkeerplaatsen voor elektrische auto’s en mindervaliden. Het parkeertarief bedraagt €8,95 en je kunt online of ter plaatse een parkeerticket kopen.

Wat het nog beter maakt, is dat Archeon samen met bezoekers CO2-compensatie ondersteunt. Voor elke verkochte parkeerticket wordt €0,30 gebruikt om de CO2-uitstoot te compenseren. Deze bijdrage zorgt ervoor dat de reis naar Archeon CO2-neutraal is.

Archeon tickets

Bij het Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn zijn er diverse ticketopties beschikbaar. Je kunt kiezen uit entreetickets voor kinderen (4-9 jaar), volwassenen (vanaf 10 jaar) en senioren (65+). Daarnaast zijn er extra opties zoals het Paspoort, de parkgids, het Spreukenboekje en verschillende combinaties van deze items beschikbaar.

Archeon prijzen

Dit zijn alle prijzen bij Archeon Museumpark:

EntreeticketsPrijs onlinePrijs aan de kassa
Kinderen t/m 3 jaarGratisn.v.t.
Kinderen 4 t/m 9 jaar€21,90€22,50
Volwassenen en 10+ jaar€24,90€25,50
65+ jaar€22,90€23,50Extra ticketsPrijsExtra informatie
Paspoort€0,50Speurtocht door het park.
Parkgids + Spreukenboekje€1,00
 Lees alles over Archeon en middeleeuwse spreekwoorden.
Parkeerticket€8,95
 Inclusief €0,30 ter compensatie van de CO2-uitstoot.

Meer informatie over de tarieven vind je hier.

Archeon activiteiten

De agenda van het Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn zit vol spannende evenementen. Tijdens de Nationale Archeologiedagen worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van archeologie. Het Sint Jansfeest viert de midzomer met traditionele rituelen. De Prehistorische Week biedt een unieke ervaring van het leven in vroegere tijden.

Daarnaast kunnen bezoekers twee keer per maand genieten van een heerlijke zondagsbrunch. Ontdek deze bijzondere evenementen en maak jouw bezoek aan Archeon nog specialer. Raadpleeg de officiële website voor exacte data en verdere informatie.

Archeon schoolreisje

Een schoolreisje naar het Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn is een educatief avontuur voor jonge ontdekkingsreizigers. De leerlingen kunnen de geschiedenis echt ervaren door middel van interactieve activiteiten, zoals het maken van vuur, boogschieten en brood bakken. Ze worden meegenomen op een reis door de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Het Archeon biedt tevens educatieve programma’s en rondleidingen speciaal afgestemd op schoolgroepen, waardoor het een onvergetelijke en leerzame ervaring wordt voor zowel leerlingen als leraren.

Archeon kinderfeestje

Een Archeon kinderfeestje biedt een unieke ervaring waar kinderen en hun vrienden kunnen genieten van avonturen uit het verleden. In dit historische themapark kunnen ze zelf de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen verkennen, deelnemen aan educatieve activiteiten en genieten van historische lekkernijen. Een onvergetelijke en leerzame viering!

Restaurant Archeon

Het Archeon in Alphen aan den Rijn heeft twee heerlijke restaurants waar je na een volle en informatieve dag tot rust kunt komen en de lekkerste gerechten kunt eten. De restaurants in Archeon zijn: Pannenkoekenhuis Het Klooster en de Trajana Romeinse Herberg.

Je kunt echt alles eten van biologische pannenkoeken tot heerlijke soepen en van verse pizza’s tot Romeinse appeltaart. Smullen maar!

Archeon museum jaarkaart

Sinds 1 juli 2016 kun je je museumjaarkaart ook gebruiken bij Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn. Met een museumjaarkaart bezoek je Archeon gratis! Hier koop je een museumjaarkaart.

Archeon honden

Je mag je hond meenemen naar het Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn! Honden zijn toegestaan bij Archeon, zolang ze kort zijn aangelijnd. Een hond meenemen naar Archeon kost wel €3,50 extra en dit betaal je aan de kassa.

Archeon Alphen aan den Rijn

Archeon Museumpark in Alphen aan den Rijn is een must-visit park voor liefhebbers van geschiedenis en avontuur. Hier kun je je onderdompelen in verschillende tijdperken, van de prehistorie tot de middeleeuwen, met authentieke reconstructies en interactieve activiteiten. Een unieke kans om geschiedenis tot leven te zien komen en zelf deel te nemen aan ambachtelijke workshops!

Archeon plattegrond

Bekijk hieronder de plattegrond van Museumpark Archeon met ruim 43 huizen, hutten en boerderijen.


Bron: Archeon

Afbeelding