Praktische informatie over Benthuizen: Bentwoud, golfclub en meer!

Nieuws
Het prachtige Benthuizen!
Het prachtige Benthuizen! (Foto: aangeleverd)

BENTHUIZEN - Benthuizen is een dorp in Zuid-Holland en ligt tegen Zoetermeer aan. Met de landelijke omgeving en karakteristieke windmolens biedt het een rustige leefomgeving. In dit artikel lees je alle praktische informatie over Benthuizen, van de golfclub tot aan het Bentwoud: je leest het allemaal!

Benthuizen inwoners

Benthuizen, gelegen in Nederland, telt circa 3.600 inwoners in 2023. Benthuizen heeft een hechte gemeenschap met een mix van historische charme en moderne voorzieningen. De inwoners genieten van een rustige levensstijl en een sterke verbondenheid met hun gemeenschap.

Benthuizen golf

In Benthuizen kunnen liefhebbers van golf hun passie uitleven op de Golfbaan.

Golfclub Benthuizen

Benthuizen is de thuisbasis van de Golfclub Bentwoud, een prachtige golfbaan die golfers een uitdagend parcours biedt. De golfbaan ligt in het Bentwoud, een groen natuurgebied, en biedt een geweldige omgeving om te golfen. Met zeker 36 holes en uitstekende faciliteiten trekt het golfers van alle niveaus aan.

Benthuizen restaurant

Benthuizen heeft diverse eetgelegenheden, waaronder ROEST Bentwoud, Cafetaria Benthuis en Schenkerij “de Boomgaard”. Deze restaurants in Benthuizen hebben ieder hun eigen charme en menu, van eigentijdse gerechten tot snelle snacks!

Benthuizen winkels

Benthuizen heeft een bescheiden maar gevarieerd winkelaanbod, waaronder lokale supermarkten, bakkerijen en speciaalzaken. Hoewel het winkelaanbod beperkt is, voorzien deze winkels de inwoners van de dagelijkse benodigdheden. Is er iets niet in Benthuizen? Dan gaan de meeste mensen naar Zoetermeer.

Bentwoud

Het Bentwoud is een prachtig natuurgebied gelegen nabij Benthuizen. Het Bentwoud strekt zich uit over 800 hectare en biedt wandelpaden, fietsroutes en een verscheidenheid aan flora en fauna. Het Bentwoud is een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en vogelspotters, en biedt ontspanning en recreatie in een rustgevende omgeving.

Bentwoud honden

In het Bentwoud geldt de regel dat honden over het algemeen aangelijnd moeten zijn. Uitzonderingen zijn de parkeerplaats aan de Hogeveenseweg (parkeerplaats Bentwoud-midden) en het Driehoek-gebied tussen Oosterheem, Benthuizen en het hogesnelheidsspoor, waar honden los mogen lopen. Let op: honden zijn niet toegestaan in het speelbos Bentjungle en begrazingsgebied.

Kabouterpad Bentwoud

Het Kabouterpad in het Bentwoud biedt een avontuurlijke en educatieve buitenervaring voor kinderen en gezinnen. Langs dit speciaal ontworpen wandelpad kunnen kinderen op zoek gaan naar kabouters en hun geheimen ontdekken door middel van leuke opdrachten en interactieve elementen, waardoor het een betoverende en leerzame natuurbelevenis wordt.

Wandelen in Bentwoud

Wandelen in het Bentwoud, een natuurgebied in Zuid-Holland, is een verkwikkende ervaring. Geniet van schilderachtige wandelpaden, bossen en meren, perfect voor ontspanning en natuurobservatie, omgeven door rust en sereniteit.

Bentwoud fietsen

Fietsen in het Bentwoud, gelegen in Zuid-Holland, biedt uitgestrekte fietspaden door groene bossen en natuurgebieden. Een ideale omgeving voor fietsliefhebbers om te verkennen en van de natuur te genieten.

Bentwoud plattegrond

Een uitgebreide plattegrond van het Bentwoud, compleet met een handige legenda, is beschikbaar om bezoekers te helpen navigeren en alle prachtige locaties en routes te ontdekken. De Bentwoud plattegrond vind je hier!

Bentwoud parkeren

Waar kun je parkeren in het Bentwoud? Dat kun je zien op de Bentwoud plattegrond. Deze kun je hier bekijken. 

Bentwoud speeltuin

Het Bentwoud herbergt een leuke speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, glijden en plezier beleven in een natuurlijke omgeving. Een perfecte aanvulling op een dagje in de buitenlucht.

Benthuizerplas

De Benthuizerplas is een prachtig recreatiegebied in Benthuizen. Met een groot meer en groene oevergebieden, trekt het bezoekers aan voor zonnen, vogelspotten en picknicken. Het biedt een ontspannen en sfeervolle plek om van de natuur te genieten en de drukte te ontvluchten.