Canon van Hoogmade en Woubrugge

Nieuws
Het boekje.
Het boekje. (Foto: Aangeleverd)

Hoogmade/Woubrugge - Canons, je ziet je steeds meer. De Canon van Nederland is een heel bekende, maar er is ook een canon gewijd aan de Nederlandse letterkunde, en een (recente) aan de Nederlandse natuur. Ook diverse historische verenigingen hebben deze trend inmiddels met succes opgepikt.

Historische Vereniging O.C. van Hemessen kon niet achterblijven: net uitgekomen is de Canon van Hoogmade en Woubrugge, als extra uitgave van kwartaalblad de Jacobsladder.

In negentien vensters wordt de geschiedenis van beide dorpen belicht: vanaf 823 die van Woubrugge (het jaar waarin de familie Van den Woude kasteel Ter Woude betrok - nu dus precies1200 jaar geleden), en 1252, toen Gerrit van Poelgeest van de Graaf van Holland, Willem II, het land kreeg dat later de Heerlijkheid Hoogmade zou worden.

De canon is niet door historici geschreven, maar door enthousiaste dorpelingen. Leden van de Historische vereniging krijgen de Canon van Hoogmade en Woubrugge binnenkort in de brievenbus, tegelijk met de laatste Jacobsladder van dit jaar.

Belangstellenden kunnen de uitgave voor 5,00 euro per stuk, exclusef verzendkosten, bestellen bij Anneke Zwarst, a.h.zwarst@kpnmail.nl, tel. 0172-518186.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­