Laadpalen in Amsterdam-Noord: hier vind je ze

Algemeen
Waar staan de laadpalen in Amsterdam-Noord?
Waar staan de laadpalen in Amsterdam-Noord? (Foto: Adobe Stock)

AMSTERDAM-NOORD – Steeds meer inwoners van Amsterdam-Noord stappen over op een hybride of elektrisch rijdende auto, voor duurzamere toekomst. Maar die auto moet je ook kunnen opladen. Waar kun je de laadpalen vinden in Noord? In dit artikel staat een overzicht.

Volgens een onderzoek van Independer groeit het aantal inwoners van Nederland met een elektrische auto harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen. In Amsterdam-Noord wonen momenteel ongeveer 100.000 mensen. Dat komt neer op 4,2 laadpalen per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s. Zo zijn er in Nederland volgens de ANWB meer dan 3200 snellaadpunten. Frankrijk en Duitsland lopen nog voor op ons, maar België heeft er bijvoorbeeld maar 800.

Ongeveer 420 laadpalen in Amsterdam-Noord

In Amsterdam-Noord vind je momenteel ongeveer 420 laadpalen. In totaal staan er in de gemeente Amsterdam zo’n 3.762 laadpalen. Maar de grote vraag is natuurlijk: waar staan de laadpalen in Noord?

Gebruik deze handige kaart van Oplaadpalen.nl om gemakkelijk op te zoeken waar je je elektrische auto kunt opladen in Amsterdam-Noord.

Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Goedkoopste laadpalen in Amsterdam-Noord

Wie een elektrische auto heeft, wil hem natuurlijk opladen bij de goedkoopste laadpaal. De tarieven in Amsterdam-Noord verschillen nogal. De gemiddelde prijs per Kwh tijdens het laden van je auto €0,27 in Amsterdam-Noord.

Bron: Independer

Laadpaal aanvragen Amsterdam-Noord

Als je (binnenkort) in het bezit bent van een elektrische auto en geen eigen terrein hebt, dan kun je een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente Amsterdam. Dat betekent wel dat iedereen deze laadpaal mag gebruiken. Ook moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Je woont of werkt minimaal 18 uur in Amsterdam.
  • Je hebt geen eigen terrein waar de laadpaal kan staan.
  • Je hebt of komt in aanmerking voor een parkeervergunning in het gebied waar je een laadpaal wilt aanvragen.
  • Het voertuig heeft een rijbereik van minimaal 45 elektrische kilometer.
  • De auto is een personenauto (type M1) of een bestelauto (type N1 of N2) en je kunt dit aantonen.