Familie Kuiper opent Meat The Balls in hoofdstad

Zakelijk
Voor het pand in Amsterdam. Van links naar rechts: Robert van Dijk, Robert Kuiper en Koen Kuiper.
Voor het pand in Amsterdam. Van links naar rechts: Robert van Dijk, Robert Kuiper en Koen Kuiper. (Foto: aangeleverd)

AMSTERDAM - Robert Kuiper, zijn zoon Koen en schoonzoon Robert van Dijk uit Purmerend openen op woensdag 24 april aan de Kinkerstraat 142 in Amsterdam, middenin het historische hart van Amsterdam Oud-West, Meat The Balls. Een zaak waar een gehaktbal sandwich niet zomaar een ‘broodje bal’ is, maar een gehele beleving.

Meat The Balls is een ode aan de klassieke Hollandse gehaktbal, maar dan met een bijzondere twist. “Bij Meat The Balls geloven wij dat goed eten begint bij goede en pure ingrediënten. Daarom gebruiken wij alleen producten van dieren die met respect en liefde zijn behandeld, volgens strikte dierwelzijnseisen”, aldus Koen Kuiper.

Hij vervolgt: “Ook zijn wij overtuigd van de kracht van de eenvoud en smaak van traditie. Onze sandwiches zijn een symbool van deze filosofie – zorgvuldig bereid volgens een beproefd recept en nu voor iedereen te ervaren. Of je nu hunkert naar de vertrouwde klassieker, een vegan bal of nieuwsgierig bent naar een gehaktbal sandwich met een innovatieve twist, wij hebben voor ieder wat wils. Er kan gekozen worden uit 4 soorten ballen en verschillende toppings, zoals een Indonesische, Koreaanse of Amsterdamse topping.”

Aan de vestiging in Amsterdam hebben Purmerendse bedrijven een flink aandeel gehad waaronder aannemersbedrijf Gebr. Winkelaar, Knook Totaaltechniek, Koelmy, Ad68, Connecting Online, Ten Dam zonwering en Eipi Belettering.