Afbeelding
(Foto: Pexels)

Wat is kunstuitleen en waar kan ik het vinden?

Algemeen

Wanneer u als verzamelaar een kunstwerk koopt, gaat u er meestal mee leven en waardeert u de esthetische bijdrage ervan aan uw huis. Maar voor een groeiend aantal verzamelaars kan de aankoop van kunst deel uitmaken van een groter geheel, waarbij passie-investeringen in de kunstverzamelaars in staat stellen andere investeringen te verkennen, aankoopplannen te financieren, en meer.

Kunstfinanciering, vaak bekend als op kunst gebaseerde leningen, is de afgelopen tien jaar in populariteit toegenomen naarmate meer verzamelaars ontdekken dat kunstwerken meer kunnen brengen dan alleen esthetische en intellectuele voldoening. Voor verzamelaars die meer willen weten over kunstleningen, geeft ze hier een overzicht.

Wat is kunstuitleen?

Art lending (of kunstfinanciering) is een dienst van banken en gespecialiseerde kredietorganisaties die leningen verstrekken aan kunstverzamelaars en vermogende particulieren met hun kunstwerken als onderpand. De eigenaar van het kunstwerk kan vaak rekenen op een lening van maximaal 50% van de waarde van het kunstwerk.

Bij het overwegen van een mogelijke lening Abrahamart, wordt er gekeken naar hoe vergelijkbare stukken in het verleden zijn verkocht door een bepaalde kunstenaar. Laten we aannemen dat u een werk financiert van een kunstenaar wiens vergelijkbare werken over het algemeen voor €200.000 verkopen; wij zouden tot 50% van die waarde kunnen geven... of €100.000 in dit geval... tegen het kunstwerk.

Verzamelaars gebruiken kunstfinanciering om uiteenlopende redenen, waarbij de meerderheid het geld gebruikt om een kans te grijpen of een financieel tekort op korte termijn te overbruggen. Cliënten lenen om hun kunstcollecties uit te breiden in plaats van te verkopen, investeren de fondsen in andere zakelijke vooruitzichten, en voldoen aan uitgaven als gevolg van liquiditeitstekorten.

Ongeveer 90% van de leningen die worden verstrekt zijn voor opportunistische doeleinden, zoals leners die de fondsen gebruiken om te investeren in extra kunstwerken of een zakelijke mogelijkheid, waarbij de meerderheid van die leners de fondsen gebruikt om hun collectie uit te breiden. De meeste leningen duren tussen 6 en 2 jaar, hoewel we altijd bereid zijn om te praten over de +/- van die tijden.

Wilt u beginnen aan kunstfinanciering of kunstuitleen?

Dit is een uiterst belangrijk onderwerp. Men leert dit door met cliënten te bespreken wanneer het gaat over de leningen en de snelheid waarmee zij geholpen kunnen worden hun doelen te bereiken. Zoekt u een manier dat u aan kunstuitleen kan doen in de omgeving van Rotterdam? Doe je kunstuitleen in Rotterdam dan bij Abrahamart. Wanneer u een kunstlening overweegt, raden wij u aan deze stappen te volgen om een aangename ervaring te garanderen. 

Het is belangrijk om je documentatie en collectie op orde te hebben. Zo kan je gemakkelijk de gewenste informatie ophalen, zodat de afhandeling zonder zorgen gaat. Dit moet je op orde hebben:

1. Kunstenaar, titel, datum, medium en formaat afbeeldingen van kunstwerken met identificatiegegevens.

2. Eigendomsdocumenten, zoals koopakten of verkoopkwitanties.

3. Herkomstinformatie, zoals eerdere eigenaars, literatuur en tentoonstellingsgeschiedenis.  

Kies wat voor soort lening het beste aansluit bij uw wensen.

Als snelheid en flexibiliteit belangrijke factoren zijn in uw leningsbeslissing, is een lening van een gespecialiseerde kredietverstrekker (zoals TPC) waarschijnlijk een betere keuze.

Als u een langetermijnlening met lage rente en een sterke/liquide balans nodig hebt, kan een lening bij een private bank iets voor u zijn. 

Probeer samen te werken met een kredietverstrekker waar u een goede band mee heeft en wie u kan vertrouwen.

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Bevlogen duo plaatst harp in de spotlights Algemeen 22 jun, 16:09
Afbeelding
Doortrappen Fietsdag in Noorderpark Algemeen 22 jun, 14:08
Afbeelding
Koren zingen samen de zomer in Algemeen 22 jun, 12:06
Afbeelding
Marleen Dijkhof weet het zeker ‘Herstellers mega waardevol’ Algemeen 22 jun, 10:04
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Stadsdeelcommissie stemt positief over nieuw bestuur Algemeen 17 jun, 09:00
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Campagne Brandweer Nederland: ‘Check, koop, plak rookmelders in huis!’ Algemeen 16 jun, 13:56
Afbeelding
WW-daling extra sterk door seizoensinvloeden Algemeen 16 jun, 13:34
Afbeelding
Dodelijk ongeval op A10-Noord 112-nieuws 16 jun, 13:21
Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
Participatie, een wassen neus Algemeen 15 jun, 15:13
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief