Nieuw ontwerp fietsparkeren

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - Bij halte Noorderpark is er een tekort aan parkeerplekken voor fietsen. Dit zorgt voor overlast in de buurt. Met de groei van het aantal inwoners van Noord wordt verwacht dat dit tekort verder zal groeien. De gemeente gaat daarom het aantal parkeerplekken verdubbelen. Buurtbewoners waren uitgenodigd voor meerdere wandelingen in de omgeving van de halte om de plannen voor dit gebied te bespreken en hun wensen en ideeën met de gemeente te delen.

Er is niet zo veel ruimte rondom halte Noorderpark. Er moet namelijk ook ruimte blijven voor voetgangers en bomen. Daarom komt er een platform met 500 parkeerplekken voor fietsen boven de schuine grashelling aan de kant van de Adelaarsweg. Ook de omgeving van het tunneltje bij de Adelaarsweg wordt aangepakt. In en bovenop het tunneltje is ruimte voor extra parkeerplekken voor fietsen. Daarnaast worden de voetpaden en het groen verbeterd.

De buurtbewoners gaven hun ideeën en wensen door naar aanleiding van het eerste ontwerp. Bewoners vonden het platform met 500 parkeerplekken boven de schuine grashelling een goed idee, het eerste ontwerp is niet veranderd. Aan de hand van de wensen van bewoners zijn er aanpassingen gemaakt in het ontwerp voor de fietsparkeerplekken in het tunneltje aan de Adelaarsweg (aan één zijde in plaats van twee) en de extra voetpaden. Ook wilden de bewoners graag een bankje. De gemeente heeft dit meegenomen in het nieuwe ontwerp. De voorgestelde bloemen en planten vonden bewoners mooi, behalve de Persicaria, omdat die al veel te vinden is in de buurt. Die gaat de gemeente dus niet planten. Op basis van de feedback van bewoners zal een nieuw ontwerp worden gemaakt. Volgend jaar starten de werkzaamheden.