Parkeren in Amsterdam-Noord: hier kan dat (gratis)

Algemeen
Waar kun je (gratis) parkeren in Noord?
Waar kun je (gratis) parkeren in Noord? (Foto: Stockfoto)

AMSTERDAM-NOORD - Waar kun je parkeren in Noord? Of beter nog: waar kun je grátis parkeren in Amsterdam-Noord? Wij zetten de opties voor je op een rij. 

Betaald parkeren Amsterdam Noord

Net als op de meeste plekken in Amsterdam geldt ook in Amsterdam-Noord op de meeste plekken betaald parkeren. Toch betaal je hier minder dan in de rest van de hoofdstad. Niet alleen een optie dus als je in Noord zelf moet zijn, maar ook als je relatief goedkoop wil parkeren in het centrum en andere delen van Amsterdam en verder reist met het openbaar vervoer of de fiets.

Parkeertarieven Amsterdam Noord + parkeerzones

Wil je meer weten over waar er betaald parkeren Amsterdam Noord is en wat de parkeertarieven Amsterdam Noord zijn? En waar de parkeerzones Amsterdam Noord zijn? Lees dan snel verder!

Lees ook: IJ-hallen, waar parkeren, wat kost het & meer info

Gratis parkeren Amsterdam Noord + blauwe zones

In Amsterdam-Noord is het op de meeste plekken betaald parkeren. Toch kun je ook gratis parkeren in Noord, bijvoorbeeld in parkeergarages op zondag (zie hieronder) en in de blauwe zones. Met je blauwe kaart kun je hier een bepaalde tijd (van 30 minuten tot 2,5 uur) gratis staan. 

Blauwe zones 

Je vindt de blauwe zones hier:

  • Ilperveldstraat 1 t/m 165 (2,5 uur)
  • Molenwijk (2,5 uur)
  • Bezaanjachtplein (30 minuten)
  • Waterlandplein & IJdoornlaan 225 tot en met 253 en 257 tot en met 271 (1 uur)
  • Lucien Gaudinstraat & Spyridon Louisweg (noord-westelijke deel) (2,5 uur)
  • Gutserstraat (zuidelijke deel) (2,5 uur)
  • Boor­der­straat, IJ­zer­werk­straat, Kot­te­raarstraat, noor­de­lij­ke deel van de Gut­ser­straat en het ge­deel­te van de Klin­ker­weg tus­sen de Ste­nen­dok­weg en de IJ­zer­werk­straat (2,5 uur)

Lees ook: Parkeertarief in Noord de hoogte in

Dagkaart parkeren Amsterdam-Noord

Parkeer je vaak of voor langere tijd in Amsterdam-Noord? Dan kun je het beste een parkeerkaart kopen. Deze kaar­t is goed­ko­per dan per uur be­ta­len bij de au­to­maat. Met een dag­kaart krijg je bij­voor­beeld 40 pro­cent kor­ting op het normale ta­rief. Via deze link naar de website van de gemeente Amsterdam kun je een dagkaart kopen en meer informatie vinden.

Gratis parkeren Amsterdam Noord/parkeren zondag Amsterdam Noord

Wil je grátis je auto neerzetten in Noord? Dat kan onder meer bij de P+R A’DAM Toren aan het IJ. Hier zet je je auto gratis neer als je gebruikmaakt van de huurfietsen. In 10 minuten met de fietspont ben je dan in het hart van Amsterdam.

Ook bij winkelcentrum Boven ‘t Y kun je kosteloos je auto kwijt, op zaterdag vóór 12.00 uur en op zondag is het de hele dag gratis parkeren. 

Tekst gaat door onder de foto

parkeren amsterdam noord gratis parkeren amsterdam
Beeld: stockphoto

Goedkoop parkeren in Noord

Ook in Noord zelf vind je een Park and Ride, de P+R Amsterdam Noord. Hier parkeer je relatief goedkoop in Amsterdam-Noord. Je kunt hier maximaal 4 dagen staan. Daarna betaal je het normale parkeertarief.

Maandag t/m vrijdag voor 10.00 uur: €8 voor de eerste 24 uur (daarna €1 per 24 uur)

Weekend: €1 per 24 uur

Parkeergarages Amsterdam Noord

In Noord vind je ook diverse parkeergarages. We lichten er 4 uit.

  • Parkeergarage Boven ‘t Y (zondag gratis)

Buikslotermeerplein 237

Tarief: €1,40 voor de eerste 3 uur (daarna per 10 minuten: €0,20), per dag maximaal €14

  • Parkeergarage De Opgang (zondag gratis)

Buikslotermeerplein 226

Tarief: €1,40 voor de eerste 3 uur (daarna per 10 minuten: €0,20), per dag maximaal €14

  • Parkeergarage De Banne (eerste uur gratis)

Bezaanjachtplein 129

Tarief: eerste uur gratis, daarna €0,20 per 10 minuten, per dag maximaal €14

  • Parkeergarage A’dam Toren (reserveren verplicht)

Overhoeksplein 1

Tarief: €1,35 per 20 minuten

Parkeren metro Amsterdam Noord

Je kunt met de auto goedkoop parkeren bij een P+R-locatie aan de rand van de stad en bij de metro. Van daar reis je gemakkelijk met het openbaar vervoer (ov) naar de centrumzone van Amsterdam. Dit tarief geldt:

  • Maandag tot en met vrijdag na 10.00 uur, weekend en feestdag: € 1,- per 24 uur.
  • Maandag tot en met vrijdag voor 10.00 uur: € 8,- voor de eerste 24 uur. De volgende 3 dagen (72 uur) betaal je € 1,- per 24 uur. 

Parkeren Amsterdam-Noord metrostation

In Amsterdam-Noord kun je op twee plaatsen goedkoop parkeren bij het metrostation. Dit kan op P+R Noord (Nieuwe Leeuwarderweg 25) en op P+R Boven ‘t Y (Buikslotermeerplein 237).

Parkeren pont Amsterdam Noord

Wil je parkeren bij de pont in Amsterdam-Noord om naar het Centraal Station te gaan? Dan kun je je auto neerzetten op het IJplein of op de Meeuwenlaan. Let op! Het is betaald parkeren voor het pontje in Noord (zo’n €1,30 per uur).

Direct aan het IJ in Amsterdam-Noord vind je P+R A’DAM Toren. Hier kun je je auto gratis parkeren voor de pont in Amsterdam-Noord (als je gebruikmaakt van de huurfietsen)! Ook is er de P+R Amsterdam Noord, waar je goedkoop parkeert en vanaf waar je de metro 52 (Noord-Zuidlijn) pakt naar hartje stad.

Parkeren Pathé Amsterdam Noord

Waar kun je parkeren bij de bioscoop Pathé in Amsterdam-Noord? Daar zijn meerdere opties voor:

  • P1 (Buikslotermeerplein 161)
  • P2 Boven ‘t Y (Buikslotermeerplein 237)
  • Parkeerplaats De Bomen (1025 JR Amsterdam)
  • Mindervalide parkeerplekken (Buikslotermeerplein 161)

Eye-museum parkeren Amsterdam Noord

Aangeraden wordt met het openbaar vervoer af te reizen naar Eye Filmmuseum Amsterdam. Mocht je toch de auto pakken, waar kun je dan parkeren voor Eye Amsterdam? Navigeer dan naar Overhoeksplein 1. Je vindt aan het eind van de Céramiquelaan een parkeergarage (van de A’DAM Toren). Hier kun je het beste parkeren voor het Eye Filmmuseum.

Parkeren IJ-hallen Noord

Je kunt de IJ-hallen in Amsterdam-Noord op meerdere manieren bereiken:

  • Met de auto navigeer je naar de T.T. Neveritaweg 15. Vanaf de Ring A10 Amsterdam neem je de afrit Oostzaan richting S118. Let op! Er geldt een Milieuzone in Noord, check dus vooraf via de site van de gemeente Amsterdam (bij ‘Milieuzone’) of jouw (oudere) auto Noord wel in mag. 
  • Openbaar vervoer: pak vanaf Amsterdam Centraal bus 391 of 394 en stap uit bij de halte ‘Klaprozenweg/Atatürk’. Na een paar minuten lopen kan het shoppen (of verkopen) beginnen! De veerpont pakken kan overigens ook (vanaf Amsterdam Centraal pak je dan de gratis NDSM-veerpont, nummer 906).