Schrijversduo Margôt Ros en Jeroen Kleijne met nieuwe roman

Cultuur
Margôt Ros en Jeroen Kleijne presenteren hun nieuwe roman
Margôt Ros en Jeroen Kleijne presenteren hun nieuwe roman (Foto: Aangeleverd)

NOORD - Actrice Margôt Ros (Toren C) en journalist Jeroen Kleijne brengen in november bij Nijgh & Van Ditmar hun derde boek uit: de vrolijke roman Agaath gaat viraal. Voor de promotie touren ze weer het hele land door. Op zaterdag 25 november beginnen ze hun tournee op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord.

Tekst: Brigitte Buissink

“Het is en blijft heel leuk om met je partner te schrijven. En dan ook nog eens samen op pad te gaan voor de promotie”, zegt Margôt Ros. “Na het succes van ons boek Zeg maar Agaath wilden we graag een opvolger maken. Dat is Agaath gaat viraal geworden, ook weer een echte feelgoodroman.” Jeroen Kleijne: “Centraal staat de bijzondere vriendschap tussen de 79-jarige Agaath en de 19-jarige Karim, die opnieuw bijzondere dingen meemaken. Het is een verhaal over samen lol maken, over elkaar steunen en helpen, over verbinding. We denken dat mensen daar in deze tijd behoefte aan hebben.”

Bijzondere vriendschap

In ‘Agaath gaat viraal’ heeft de sympathieke en eigenzinnige weduwe Agaath eindelijk een spoor gevonden van haar zoon David, die ze moest afstaan voor adoptie toen hij nog een baby was. Zonder haar beste vriend Karim had ze David nooit gevonden. Het is Agaaths grootste wens om herenigd te worden met haar zoon, maar er zijn onvoorziene complicaties. Karim biedt haar zijn hulp aan. Er is echter wel een voorwaarde: Agaath moet hem op haar beurt helpen met een muzikaal project. En dat project zet het leven van Agaath en Karim volledig op zijn kop.

Amsterdam-Noord

Margôt Ros en Jeroen Kleijne schrijven in hun kantoor boven café ’t Sluisje aan de Nieuwendammerdijk. Kleijne woont al bijna zijn hele leven in Noord; Ros heeft afgelopen zomer de oversteek naar het stadsdeel gemaakt. In 2020 schreven ze samen het boek Hersenschorsing, over de ingrijpende gevolgen van Ros’ hersenschudding. Margôt Ros: “Het schrijven was in eerste instantie een goede manier om mijn periode van ziekte te verwerken én anderen te helpen. Heel leuk dat we nu samen ook deze vrolijke romans hebben geschreven.” Jeroen Kleijne: “Eigenlijk geef je iemand met Agaath gaat viraal twee vrienden cadeau. We zouden het heel gezellig vinden als je zaterdag 25 november even langskomt.”

Agaath gaat viraal: vanaf 21 november verkrijgbaar.

Op zaterdag 25 november (11.00-13.00 uur) zijn Margôt Ros en Jeroen Kleijne te gast bij Boekhandel van Noord, Buikslotermeerplein. Bezoekers kunnen hun boek door de auteurs laten signeren.