Voetbal in Noord

Sport
De bal blijft rond
De bal blijft rond (Foto: Aangeleverd)

Na de voor velen verplichte rust was het nu weer volle bak aan de slag voor de Noordse voetballers.

In Zaterdag 2A leek OSV tegen Waterwijk op weg naar een verrassende zege. Lange tijd stonden de blauwzwarten op voorsprong, maar gaven het in het laatste kwartier weg: 3-1. Zo houdt Waterwijk aansluiting bovenin, terwijl het voor OSV vechten zal blijven om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Volgende week speelt OSV thuis tegen Always Forward.

In diezelfde afdeling is HBOK bezig met een prima seizoen. De club leed tot nu toe slechts twee nederlagen. Tegen Buitenboys werd weliswaar moeizaam met 3-1 gewonnen, maar de drie punten waren binnen voor de Zunderdorpers. Hoewel de thuisploeg niet al te best speelde, was het elftal van Mohad Zaoudi veruit de gevaarlijkste ploeg. Buitenboys was niet bij machte een spaak in het wiel te steken.

In 3B wist SDOB op bezoek bij TOB een 0-1 zege mee naar huis te nemen. Dat resultaat betekent dat TOB nog altijd in de bedreigde zone bivakkeert. Op bezoek bij Almere moet er zaterdag eigenlijk gewonnen worden al zal dat nog een hele klus worden. 

In Zaterdag 4A speelden De Volewijckers en De Wherevogels een degradatieduel. Beide clubs wisten veertien wedstrijden resp.  negen en acht punten te behalen. Winst was voor beide teams noodzaak. De Purmerenders wisten door een in Noordse ogen dubieus winnend doelpunt een belangrijke 2-1 overwinning te boeken. Tegen ZVC’22 zal het ongetwijfeld weer een pittige klus worden om de winst te behalen.

Ook voor Kadoelen was er weinig positiefs te noteren. Het Zaanse ZCFC (dat haar trainer eerder wegstuurde en nu wel weet te winnen) maakte korte metten met de Noorderlingen (5-1). Eenzelfde nederlaag kreeg OFC bij Kolping Boys aan de broek. 

In de eerste klasse A kwam De Dijk zelf niet aan spelen toe. Qua verliespunten is de club in deze spannende poule echter wel de koploper. Komend weekeinde gaat men op bezoek bij het laaggeplaatste SCPB’22 en zal daar ongetwijfeld de winst weten mee te nemen.

In 3B verslikte De Meteoor zich op eigen veld lelijk in RCZ. De 1-1 was door niemand voorzien gezien de stand op de ranglijst waar zeven ploegen strijden voor plek 2 achter het ongenaakbare Egmond. Zondag gaan de Mokumers op bezoek bij VSV dat 7 punten achterstand heeft.