Eva Cassidy Tribute Trio in Soigné

Uitgaan
Het Eva Cassidy Tribute Trio.
Het Eva Cassidy Tribute Trio. (Foto: aangeleverd)

EGMOND-BINNEN - Het Eva Cassidy Tribute Trio komt komende zondagmiddag Bevrijdingsdag muzikaal omlijsten in muziekcafé Soigné.

De formatie speelt op eigen wijze en met veel bezieling de muziek die vertolkt werd door Eva Cassidy. De drie gepassioneerde muzikanten van het trio zijn Madeleine Den Nijs (zang), Martin van Zijl (akoestisch gitaar) en Robin de Lang (fretloze basgitaar). Samen zorgen zij voor een magische mix van mooie melodieuze klanken.

Postume bekendheid

Eva Marie Cassidy (1963-1996) was een Amerikaanse zangeres die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde. Tijdens haar leven werd ze niet bekend, maar nadat ze op 33-jarige leeftijd was overleden aan de gevolgen van kanker kwam het verlate muzikale succes, mede doordat twee jaar na haar dood een tape met Cassidy’s versie van Over the Rainbow belandde bij BBC Radio 2. Haar belangrijkste muzikale invloeden kwamen uit de genres jazz, blues, folk, gospel en pop. Cassidy werd ook weleens een ‘Shy Genius’ (verlegen genie) genoemd.

Bij te wonen zondag 5 mei van 16.00 tot 18.00 uur in muziekcafé Soigné, Adelbertusweg 31 in Egmond-Binnen. De entree is gratis, in de pauze gaat de pet rond. Reserveren is wegens capaciteit noodzakelijk: hafre@planet.nl.