Kaeskoppenstad viert jubileumeditie en presenteert nieuwe route

Uitgaan
Afbeelding
(Foto: Lucienne van der Stouwe)

ALKMAAR - De dronkenlap, melaatse, bedelaar, vuurspuwer en viswijf. Grote kans dat je ze allemaal weer tegenkomt tijdens Kaeskoppenstad, hét historische spektakel van Alkmaar dat 1 en 2 juni plaatsvindt. Kaeskoppenstad jubileert met zijn vijftiende editie en presenteert een nieuwe route. 

De entree verplaats nu van de Voordam naar het Fnidsen. Bezoekers lopen meteen in het hart van de oude binnenstad. De route gaat daarna, via het Verdronkenoord, door de Sint Laurentiuskerk. Na de sereniteit van de kerk, komen bezoekers in het feestgedruis van het Kaesino. Speel leuke spellen en waag een gokje bij de levende fruitmachine. Op het Luttik Oudorp worden bezoekers ondergedompeld wordt in het leven van toen. De was wordt gedaan, de weeskinderen zijn een dagje uit, de barhangers lallen en de bloemenmeisjes huppelen vrolijk rond. Er worden allerlei ambachten gedreven en de zwaarvechters zorgen voor spektakel. Op de nieuwe Kade van Vernuftigheid vind je de bekende eyecatchers van Kaeskoppenstad, zoals de duikboot van Drebbel, maar ook nieuwe creaties zoals een indrukwekkende zaagmolen. Opening  

Zoals inmiddels gebruikelijk wordt Kaeskoppenstad geopend door de Bonte Stoet, die over de Laat en de Langestraat richting De Mient trekt. Een geweldig gezicht, dat veel bezoekers trekt. Ook de vorig jaar geïntroduceerde reuzen zullen weer van de partij zijn. Traditiegetrouw overhandigt burgemeester Anja Schouten - dit jaar samen met kinderburgemeester Malaika Mughal Uribe - 1 juni de sleutel van de stad aan de Burgemeester van Kaeskoppenstad, waarna het tweedaagse festival kan losbarsten.

Tickets voor Kaeskoppenstad zijn nu verkrijgbaar op www.kaeskoppenstad.nl.


Kaeskoppenstad, hét historische spektakel in het centrum van de stad. (Foto: Lucienne van der Stouwe)

Afbeelding