Fotokring Heemskerk viert 65-jarig bestaan

Nieuws
Tegenstellingen.
Tegenstellingen. (Foto: Hond (links) Ria de Groot en kat (rechts) Paul Niet)

HEEMSKERK - Fotokring Heemskerk werd in 1959 opgericht door enkele amateur fotografen. Tot de eeuwwisseling bestond het ledenbestand hoofdzakelijk uit mannen die met allerlei chemicaliën hun foto’s zelf ontwikkelden en op afdrukten in de doka. Hoe anders werd dit in de loop van de jaren ’90 toen in de fotografie het digitale tijdperk aanbrak. Geen fotorolletjes in een camera meer, maar in plaats daarvan een lichtgevoelige sensor die foto’s opslaat en kan overbrengen naar een computer. Een ware revolutie brak los.

In de achterliggende 25 jaar is de samenstelling van het ledenbestand van Fotokring Heemskerk drastisch gewijzigd. Steeds meer vrouwen ontdekten de digitale fotografie en gingen ermee aan de slag. Op dit moment heeft Fotokring Heemskerk ruim 30 leden, waarvan de helft vrouw is. Iedere donderdagavond komen leden bij elkaar voor een gevarieerd programma op het gebied van fotografie in Verenigingsgebouw De Strengh aan de Van de Ploegstraat 87 in Heemskerk.

Regelmatig organiseren de leden van de Fotokring een foto-expositie, zoals op dit moment bij ISOO (Centrum voor Fotografie) en vanaf maandag 3 juni in het stadhuis van Beverwijk met als thema: Tegenstellingen. Is fotografie ook jouw hobby? Fotokring Heemskerk heeft plaats voor enkele nieuwe leden. Kijk voor meer informatie op www.fotokringheemskerk.nl.