‘Plan om 10-14 onderwijs te lanceren’

Partnerbijdrage
Het schoolbestuur IJmare en het Vellesan College kondigen aan dat zij plannen hebben om 10-14 onderwijs te introduceren.
Het schoolbestuur IJmare en het Vellesan College kondigen aan dat zij plannen hebben om 10-14 onderwijs te introduceren. (Foto: Aangeleverd)

IJMOND - Het schoolbestuur IJmare en het Vellesan College kondigen aan dat zij voornemens zijn om 10-14 onderwijs te introduceren in de gemeente Velsen. 10-14 onderwijs is een vernieuwende onderwijsbenadering die zich richt op een vloeiende overgang en aansluitende leerervaring voor leerlingen tussen de leeftijd van 10 en 14 jaar. 

In Velsen op IJmare en het Vellesan College

Dit type onderwijs combineert aspecten van zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs, met als doel een naadloze geïntegreerde leeromgeving te creëren voor leerlingen. 

Onderzoeksproces

Gedurende dit schooljaar zullen wij een onderzoeksproces doorlopen en diverse interne en externe stakeholders betrekken bij dit initiatief. Ons doel is om een zorgvuldig traject af te leggen dat ons in staat zal stellen om goed voorbereid en met een breed draagvlak 10-14 onderwijs te implementeren in de gemeente Velsen.

IJmare en het Vellesan College zien aanzienlijke voordelen in het aanbieden van 10-14 onderwijs in onze gemeente. Deze benadering biedt een optimale overgang tussen basisschool en voortgezet onderwijs. Bovendien legt het de nadruk op persoonlijke begeleiding en kleinschaligheid, waardoor docenten in staat zijn om beter in te spelen op de specifieke behoeften van elke leerling. Het uitgebreide curriculum stelt leerlingen in staat om een breder scala aan vakken en activiteiten te verkennen, waardoor ze hun interesses en talenten beter kunnen ontwikkelen.

Om dit initiatief succesvol te onderzoeken en implementeren, zal er een speciale projectgroep worden opgericht. Deze groep zal bestaan uit leden van zowel het Vellesan College als IJmare, en zal zich – onder leiding van een projectleider - actief bezighouden met het onderzoek en de planning.

Informatie

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Martijn van Embden, bestuurder van IJmare (cvb@ijmare.nl).