Vraaggerichte zorg bij Fidesta Piet Blomhuis: open dag op zaterdag 20 april

Zorg
Zia en Sima Nezami.
Zia en Sima Nezami. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - Woonzorgcomplex Fidesta Piet Blomhuis organiseert op zaterdag 20 april van 15.00 tot 20.00 uur een open dag. Maar wat heeft dit woonzorgcomplex te bieden en wat kun je verwachten van de open dag? We spraken met Zia en Sima Nezami, zorgondernemers van Fidesta Zorg Franchise én de vertrouwde gezichten van het Piet Blomhuis.

Zia werkte altijd al in de zorg, maar voor Sima was het zo’n dertien jaar terug een flinke verandering. Zij werkte in de ICT voor een regionale radio- en televisiezender en was systeembeheerder. Na een keer meegelopen te hebben met Zia heeft ze zich laten omscholen. Na allebei geruime tijd als ZZP’er in de zorg gewerkt te hebben, besloten ze dat het tijd was voor iets anders: zorgondernemer worden.

‘Zorg zoals zorg voor ons hoort te zijn’

“Als zorgondernemer kunnen we zorg leveren zoals zorg voor ons hoort te zijn. We bieden daarom vraaggerichte zorg aan. Elke bewoner heeft andere zorg nodig. De ene heeft meer structuur nodig, terwijl de andere met voornamelijk lichamelijke zorg al geholpen is”, zegt Sima. Ze vervolgt: “We zijn hier voor mensen die nog te goed zijn voor het verpleeghuis, maar het thuis ook niet meer helemaal redden. We zijn er voor wie behoefte heeft aan beschermd wonen met lichte tot matige zorg.”

Ook echtparen zijn van harte welkom bij Fidesta Piet Blomhuis, ook als één van de partners geen zorg nodig heeft. “We scheiden mensen niet, we snappen goed dat ze dat niet zien zitten. We hebben bijvoorbeeld een echtpaar hier waarvan de man nog heel goed is. Hij kan met een gerust hart de deur uit om een rondje te fietsen of om iets lekkers te halen. Wij nemen dan de zorg voor zijn vrouw over. Je ziet dat hij merkbaar opknapt van het feit dat hij ook gewoon even tijd voor zichzelf kan nemen.”

Trots

Zia en Sima zien ook andere bewoners enorm opbloeien. “In maart kwam hier een dame, zij zag het niet meer zitten. Na slechts drie dagen hier gewoond te hebben, had ze eigenlijk weer zin in alles. ‘Op naar de honderd jaar’, zegt ze regelmatig tegen mij”, zegt Zia met een grote lach op zijn gezicht. “Er is ook een mevrouw die graag goed voor de dag komt, lekker een lippenstiftje op en ze kan de hele wereld aan. We helpen haar dan ook gewoon met opmaken, dat is de zorg die zij op dat moment nodig heeft”, zegt Sima. Zia: “De basiszorg is natuurlijk overal hetzelfde, maar deze vraaggerichte aanpak is uniek bij ons.”

Volwaardige, ruime en lichte appartementen

De appartementen in Fidesta Piet Blomhuis zijn van alle gemakken voorzien. “Het zijn volwaardige, ruime en lichte appartementen”, zegt Sima. “De appartementen beschikken over vloerverwarming, een keuken met vaatwasser, vriezer, koelkast, oven en kookplaat, een eigen woonkamer en afhankelijk van welk appartement ze kiezen één of twee slaapkamers.” Zia vult aan: “Naast de ruimere appartementen hebben we ook studio’s. Je hebt dan een vide die geschikt is om te gebruiken als slaapkamer. Die appartementen zijn uiteraard alleen geschikt voor mensen die nog goed ter been zijn.” De oppervlakte van de appartementen varieert tussen de 44 m² en 92 m². Als je in het Piet Blomhuis komt wonen, dan mag je het appartement helemaal zelf inrichten naar jouw wens en smaak. En nog leuker is dat familie die bijvoorbeeld ver weg woont, gewoon mag blijven logeren in jouw appartement. 

Buiten de appartementen heeft Fidesta Piet Blomhuis ook een ontmoetingsruimte, die nu nog in ontwikkeling is. In de ontmoetingsruimte kunnen bewoners samen eten, wat drinken en er is ruimte voor activiteiten. Over enkele weken opent ook de fysioruimte. “En ik zorg elke avond voor een lekkere en gezonde maaltijd voor de bewoners”, zegt Sima. Deze maaltijden kookt ze zelf in de keuken die je tijdens de open dag ook zeker kan bewonderen.

Open dag

Op zaterdag 20 april van 15.00 tot 20.00 uur is er een open dag bij Fidesta Piet Blomhuis, Merel 215 in Heemskerk. Bezoekers worden ontvangen met een welkomstdrankje en lekkere hapjes. Daarna heb je alle tijd om de ontmoetingsruimte, appartementen en het terras te bekijken. “Wij zijn er natuurlijk ook! We staan klaar om alle vragen te beantwoorden, ook als dit privévragen zijn over bijvoorbeeld financiën, dan gaan we gewoon even apart zitten om dit te bespreken.” De open dag is een mooie manier om te kijken of Fidesta Piet Blomhuis bij je aansluit.

Meer informatie

Wil je meer weten Fidesta Piet Blomhuis of de open dag? Neem dan contact op met Sima (06-41315822) of Zia (06-81932971) of mail hen op:

info@fidesta-pietblomhuis.nl.

Website

Voor meer informatie kan je ook kijken op:

www.fidestazorg.nl/huizen/fidesta-piet-blomhuis.