Gevaarlijke oversteek Ockenburghstraat definitief gesloten

Algemeen
Stoepranden moeten het oversteken op deze plek ontmoedigen.
Stoepranden moeten het oversteken op deze plek ontmoedigen. (Foto: WM)

Het is niet langer mogelijk om ter hoogte van de Nocturnestraat de Ockenburghstaat over te steken. De gemeente Den Haag sluit de gevaarlijke oversteekplaats definitief af. 

De Ockenburghstraat heeft onlangs nieuw asfalt gekregen. Alleen bij de oversteekplaats ter hoogte van de Nocturnestraat wordt op dit moment nog steeds gewerkt. Er komen onder anderen stoepranden en beplanting om het oversteken door fietsers en voetgangers hier te ontmoedigen. 

Onderzoek

Aanleiding hiervoor is een onderzoek van de gemeente Den Haag en verkeersdeskundigen naar de veiligheid van deze oversteekplaats tussen de kruisingen Ockenburghstraat/Loosduinse Hoofdstraat en Ockenburghstraat/Beethovenlaan. Op basis van het opgestelde rapport heeft de gemeente er voor gekozen om de oversteekplek permanent af te sluiten. Veiligheid staat hierbij voorop, laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

Dat oversteken op deze plek niet zonder gevaren is, bleek onder andere nog juni dit jaar. Toen overleed er een 75-jarige fietsster nadat ze werd aangereden door een voertuig van het orgaantransplantatieteam. Buurtbewoners zeiden toen tegen het AD dat de oversteekplaats aan de Haagse Ockenburghstraat ‘levensgevaarlijk’ is omdat het er net een racebaan is.