Stichting Leren Doen doneert 80 ‘ukkies’ aan Stek

Algemeen
Eén van de studenten is bezig met het opknappen van een ingeleverde kinderfiets.
Eén van de studenten is bezig met het opknappen van een ingeleverde kinderfiets. (Foto: pr)

In het kader van het project Haags Kinderfietsenplan doneert Stichting Leren Doen vandaag, woensdag 21 december, ruim 80 kleine kinderfietsen aan Stek, stichting voor stad en kerk.

Door de jaren heen hebben de inwoners van Den Haag gehoor gegeven aan de oproep om hun ongebruikte kinderfiets in te leveren. Deze worden vervolgens door stichting Leren Doen en haar partners, waaronder ROC Mondriaan en de ANWB, opgeknapt om uiteindelijk te doneren aan Haagse kinderen die zich geen fiets kunnen permitteren. Inmiddels zijn via het project ruim 2000 kinderen blij gemaakt met een mooie tweedehands fiets.

Samen met ROC Mondriaan en de gemeente Den Haag organiseert stichting Leren Doen een entreeopleiding. Jongeren zonder startkwalificatie worden opgeleid tot assistent fietstechnicus. Jaarlijks doen hier gemiddeld 20 jongeren aan mee. Samen met deze studenten worden er tot aan 21 december zoveel mogelijk ‘ukkies’ opgeknapt en nagekeken. Met als uiteindelijke doel om de kleine kinderfietsen weg te geven aan cliënten en bezoekers van Stek. 

Meerdere locaties

De 80 kinderfietsen die woensdag zijn gedoneerd, worden verspreid onder meerdere locaties en projecten van Stek, zoals buurt- en kerkhuis De Paardenberg, buurt- en kerkhuis Shalom, Buurt en Lukaskerk en de Babybullenbank. 

Ook in 2023

Dit gezamenlijke initiatief zet zich inmiddels 3 jaar in voor de kinderen in Den Haag en zal dan ook in 2023 haar activiteiten voortzetten. Met als doelstelling voor 2023 minimaal 2000 kinderen te voorzien van een degelijke fiets. Meer informatie over het project vindt u opwww.iederkindeenfiets.nl.