BlowUp Art Den Haag fleurt de Hofvijver op

Cultuur
Het tijdelijke festival van opblaaskunstwerken in Museumkwartier Den Haag bloeit op als een weelderige tuin op een ponton.
Het tijdelijke festival van opblaaskunstwerken in Museumkwartier Den Haag bloeit op als een weelderige tuin op een ponton. (Foto: The Hague & Partners / Ronald Smits)

Vandaag, op donderdag 9 mei gaat de derde editie van BlowUp Art Den Haag van start, dit keer drijven de kunstwerken op de Hofvijver.

Het tijdelijke festival van opblaaskunstwerken in Museumkwartier Den Haag bloeit op als een weelderige tuin op een ponton, hierop stelen  creaties van vooraanstaande Dutch Design ontwerpers de show.

De kleurrijke opblaaskunstwerken zijn speciaal ontworpen voor BlowUp Art Den Haag. Voor deze editie selecteerde Mary Hessing, de curator van BlowUp Art Den Haag, vier gerenommeerde Nederlandse ontwerp-coryfeeën: Studio Job, Marcel Wanders, Studio Mieke Meijer en Sigrid Calon.

Het publiek kan vanaf donderdag 9 mei tot en met zondag 2 juni de BlowUp Art Den Haag gratis bezoeken. De drijvende beeldentuin is tussen 11.00 en 20.00 uur te betreden via een pontonbrug vanaf de hoek Lange en Korte Vijverberg.

De groene elementen van deze bijzondere, drijvende tuin met waterpartijen werd gerealiseerd door studenten van de afdeling ‘leefbare stad en klimaat’ van Yuverta. Dit deden ze onder leiding van ecologische landschapper Deborah Treep en kunstenaar Frank Bruggeman.