Deuren Het Koorenhuis en Concordia blijven open: AnnA neemt exploitatie over

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Herman Dekker)

AnnA neemt vanaf vandaag, dinsdag 2 april, in opdracht van de gemeente Den Haag tijdelijk het beheer van Het Koorenhuis en Concordia over van Stichting &CC dat afgelopen januari failliet ging. Anna Vastgoed wil komend jaar een frisse wind laten waaien door de twee Haagse cultuurplekken zodat talentontwikkeling hier weer tot bloei kan komen. 

AnnA, voorheen AnnA Vastgoed & Cultuur, heeft de opdracht om de bedrijfsleiding in de panden over te nemen en de kunstenaars, beoefenaars, culturele organisaties en evenementorganisatoren zo goed mogelijk te faciliteren. Met een ervaren team zorgt AnnA voor de dagelijkse gang van zaken. Dit weekend is al het Rewire Festival in zowel Het Koorenhuis en Concordia. 

“Het is voor de stad heel fijn dat we deze cultuurspots in het popdistrict voor de aanbieders kunnen voortzetten. Het Koorenhuis en Concordia zijn een waar kruispunt voor creatieve mensen, jong en oud, dwars door alle culturen heen. Zes dagen per week gaan we de deuren openhouden. Een team met rijke operationele ervaring is inmiddels begonnen op deze plek. We kijken uit naar nog meer AnnA’s om het team te versterken. Vacatures staan inmiddels open op onze website”, zegt Willemijn de Boer, directeur AnnA.

Nieuwe aanbesteding

Komende periode gaat de gemeente in overleg met de gebruikers over toekomstvisie, de uitstraling en positionering van de plekken. Met die input schrijft de gemeente een aanbesteding uit voor exploitatie vanaf 1 april 2025. 

Over AnnA

AnnA (voorheen ANNA Vastgoed & Cultuur) creëert plekken die werken voor mens en omgeving. Zo zet zij vastgoed in als middel om creatieve mensen en initiatieven met elkaar te verbinden. Altijd in de context van en in verbinding met de buurt.