Van Kinsbergenbrug.
Van Kinsbergenbrug. (Foto: Port of Den Helder)

Groot onderhoud Van Kinsbergenbrug start dit najaar

Algemeen

DEN HELDER - Civieltechnisch bedrijf Griekspoor begint dit najaar met de grootschalige renovatie van de Van Kinsbergenbrug, in de haven van Den Helder. Uit diverse onderzoeken en inspecties is gebleken dat de brug toe is aan groot onderhoud.

Het doel is de brug grootschalig te renoveren zodat deze de komende 15 jaar vrij is van groot onderhoud. Voor het uitvoeren van de renovatiewerkzaamheden wordt de brug gedurende een aantal weken gestremd. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het houten rijdek en het vervangen en waterdicht maken van de voegovergangen tussen de betonnen dekken, pijlers en landhoofden. Diverse onderdelen worden gedemonteerd en in de werkplaats van Griekspoor gerenoveerd dan wel vervangen. De brug zal vanaf 25 oktober 2021 tot medio december 2021 gestremd worden voor verkeer. Ingenieur Thijs Baalbergen, projectcoördinator, licht de keuze voor deze datum toe: “Na de drukke zomer en de herfstvakantie rijdt er minder verkeer van en naar Texel. Hierdoor zullen minder mensen last ondervinden van de werkzaamheden.”


Van Kinsbergenbrug - Omleiding

Tijdelijke brug voor fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers worden omgeleid via een tijdelijke pontonbrug. Deze pontonbrug is geopend op maandag tot en met vrijdag van 06.00- 20.00 uur. Na 20.00 uur ’s avonds en in het weekend worden fietsers en voetgangers omgeleid via Het Nieuwe Diep, Hoofdgracht, Weststraat en Binnenhaven. Voor automobilisten wordt een omleidingsroute ingesteld via de N250, Weststraat en Het Nieuwe Diep.

Omrijden voor gemotoriseerd verkeer

De Kinsbergenbrug wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de N250 (Binnenhaven), Weststraat en Het Nieuwe Diep

Beperkingen voor de scheepvaart

Het vaarverkeer zal tijdens de gehele renovatie volledig worden gestremd. Bedrijven gelegen aan de Noordzijde van de brug kunnen 24 uur voor gewenste doorvaart een passage aanvragen bij de havenmeester van Port of Den Helder.

Toegangsweg

De brug is een belangrijke toegangsweg naar het marinecomplex en de diverse bedrijven in de haven van Den Helder. “Het is daarom van groot belang dat we de werkzaamheden binnen de stremmingsperiode uitvoeren en dat de werkzaamheden niet uitlopen”, vult Baalbergen aan. “En we doen er alles aan om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.”

Over de brug 

De Van Kinsbergenbrug in 1960/1961 gebouwd en op 18-05-1961 officieel in gebruik genomen. De brug is vernoemd naar Jonkheer Jan Hendrik van Kinsbergen, (1735 – 1819), een Nederlandse zeeofficier. De betonnen brug is een ophaalbrug en heeft een beweegbaar deel met houten dek en stalen onderdelen. De brug wordt bediend vanuit het havenkantoor in beheer van de Port of Den Helder. 

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
Het streekvervoer in Den Helder ligt vrijdag plat Algemeen 30 jun, 08:55
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Brand in B&B in Den Helder 112-nieuws 28 jun, 22:53
Afbeelding
Doe- en praatgroep voor jongeren met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen Algemeen 28 jun, 16:52
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Afbeelding
Peuters op zoek naar beestjes bij De Helderse Vallei Algemeen 27 jun, 14:54
Afbeelding
De Mega Modder Monster Challenge keert terug naar Den Helder Algemeen 27 jun, 12:52
Afbeelding
Gratis Jeugd Cultuurfonds & Onderwijs festival met Dylan Haegens en meer Algemeen 27 jun, 10:24
Afbeelding
Bultrug gezien bij NIOZ-haven Texel Algemeen 23 jun, 15:08
Afbeelding
Dieren van de week Algemeen 23 jun, 14:31
Afbeelding
Frans Bauer in Theater de Kampanje Algemeen 23 jun, 14:29
Afbeelding
Ontmoet de boerderijdieren van dichtbij bij De Helderse Vallei Algemeen 23 jun, 14:28
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.