Beeldentuin Galerie Martin Griek in Den Helder opent deuren

Cultuur
Dit werk is te zien in Beeldentuin Galerie Martin Griek.
Dit werk is te zien in Beeldentuin Galerie Martin Griek. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Na een succesvolle start in 2020 opent Beeldentuin Galerie Martin Griek ook dit jaar weer de poort. Weliswaar voorlopig op afspraak, maar daardoor met alle tijd voor de bezoekers om de expositie rustig te bekijken.

Dit jaar tonen wordt werk getoond van Herbert Immer Willems die zijn werk romantisch realistisch noemt. Romantisch omdat het werk wat los komt van de werkelijkheid en realistisch omdat het afgebeelde figuratief en herkenbaar is. Thema van zijn werk is een warm gevoel van thuiskomen op de plek waar harmonie overheerst. Alle werken zijn met olieverf geschilderd op panelen. Cock Witte is keramiste die haar handgevormde objecten vaak Raku stookt. De natuur en de ‘Native Americans’ zijn vaak haar inspiratiebron. Haar draaiwerk bestaat voornamelijk uit gebruiksvoorwerpen zoals kommen, bekers, schalen en kruiken. Opvallend voor haar zijn de prachtige kleuren waarin ze haar werk uitvoert.

Balans

Lolke van der Bij en Marianne van Dedem werken inmiddels al weer een flink aantal jaren samen, waarbij ze met elkaar hun creativiteit bundelen. Lolke vertaalt dit in rvs sculpturen en Marianne verdiept en kleurt hun objecten met behulp van o.a. harsverbindingen, bitumen en pigmenten. De sculpturen bestaan vooral uit abstracties. Sommige beelden zijn echter meer figuratief van uitbeelding, waarbij ze de essentie van een figuur op subtiele wijze tot uitdrukking weten te brengen.

De stenen beelden van Martin Griek zijn geïnspireerd door de natuur en door de eigenschappen en de schoonheid van het materiaal. De vormen zijn vaak gestileerd, rond, vloeiend en glad en daarbij zo helder mogelijk. Hij is in zijn beelden altijd op zoek naar een balans tussen vorm en materiaal. Beiden moeten daarin tot hun recht komen, elkaar aanvullen en sterker maken en in hun eenvoud kracht uit stralen.

Beeldentuin galerie Martin Griek is gratis en op afspraak (0612246614) te bezoeken. Geopend: van 1-4 t/m 6-6, 1-7 t/m 25-7 en 5-8 t/m 12-9 (beide paasdagen open).Donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Actuele informatie is te vinden op www.martingriek.nl.

Adres: Volkerakstraat 97, 1784 HD, Den Helder.