Dit werk is te zien in Beeldentuin Galerie Martin Griek.
Dit werk is te zien in Beeldentuin Galerie Martin Griek. (Foto: aangeleverd)

Beeldentuin Galerie Martin Griek in Den Helder opent deuren

Cultuur

DEN HELDER - Na een succesvolle start in 2020 opent Beeldentuin Galerie Martin Griek ook dit jaar weer de poort. Weliswaar voorlopig op afspraak, maar daardoor met alle tijd voor de bezoekers om de expositie rustig te bekijken.

Dit jaar tonen wordt werk getoond van Herbert Immer Willems die zijn werk romantisch realistisch noemt. Romantisch omdat het werk wat los komt van de werkelijkheid en realistisch omdat het afgebeelde figuratief en herkenbaar is. Thema van zijn werk is een warm gevoel van thuiskomen op de plek waar harmonie overheerst. Alle werken zijn met olieverf geschilderd op panelen. Cock Witte is keramiste die haar handgevormde objecten vaak Raku stookt. De natuur en de ‘Native Americans’ zijn vaak haar inspiratiebron. Haar draaiwerk bestaat voornamelijk uit gebruiksvoorwerpen zoals kommen, bekers, schalen en kruiken. Opvallend voor haar zijn de prachtige kleuren waarin ze haar werk uitvoert.

Balans

Lolke van der Bij en Marianne van Dedem werken inmiddels al weer een flink aantal jaren samen, waarbij ze met elkaar hun creativiteit bundelen. Lolke vertaalt dit in rvs sculpturen en Marianne verdiept en kleurt hun objecten met behulp van o.a. harsverbindingen, bitumen en pigmenten. De sculpturen bestaan vooral uit abstracties. Sommige beelden zijn echter meer figuratief van uitbeelding, waarbij ze de essentie van een figuur op subtiele wijze tot uitdrukking weten te brengen.

De stenen beelden van Martin Griek zijn geïnspireerd door de natuur en door de eigenschappen en de schoonheid van het materiaal. De vormen zijn vaak gestileerd, rond, vloeiend en glad en daarbij zo helder mogelijk. Hij is in zijn beelden altijd op zoek naar een balans tussen vorm en materiaal. Beiden moeten daarin tot hun recht komen, elkaar aanvullen en sterker maken en in hun eenvoud kracht uit stralen.

Beeldentuin galerie Martin Griek is gratis en op afspraak (0612246614) te bezoeken. Geopend: van 1-4 t/m 6-6, 1-7 t/m 25-7 en 5-8 t/m 12-9 (beide paasdagen open).Donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Actuele informatie is te vinden op www.martingriek.nl.

Adres: Volkerakstraat 97, 1784 HD, Den Helder.

Afbeelding
Flat beschoten in Den Helder 112-nieuws 1 okt, 22:06
Afbeelding
Lancering special Rodi Wonen i.s.m. vt wonen&design beurs! Huis 30 sep, 10:05
Afbeelding
Ruik, proef en ervaar verschillende culturen in Hotel Den Helder Algemeen 29 sep, 12:56
Afbeelding
Voel de passie van het vak tijdens een behandeling bij SILKY SMOOTH Partnerbijdrage 29 sep, 10:47
Afbeelding
Start van nieuw keuzevak op het mbo: maritieme drones Algemeen 27 sep, 14:03
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Ongeluk op N250, met beknelling 112-nieuws 23 sep, 17:33
Afbeelding
Stuur ons de mooiste foto van jou en je huisdier! Algemeen 22 sep, 16:08
Afbeelding
Rijkswerf Willemsoord werd 200 jaar geleden gebouwd op bevel van Napoleon Algemeen 22 sep, 14:54
Afbeelding
Basisschool De Meerpaal en De Vlieberg in Noord-Holland winnen een ANWB Verkeersplein Algemeen 22 sep, 14:44
Afbeelding
Bodemdierendagen bij De Helderse Vallei Algemeen 22 sep, 14:42
Afbeelding
Gratis rondleiding door de binnenstad van Den Helder Algemeen 22 sep, 10:19
Afbeelding
Het accentueren van je natuurlijke schoonheid Algemeen 22 sep, 09:02
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.