Fototentoonstelling

Cultuur
Ansichtkaart van de fotograaf.
Ansichtkaart van de fotograaf. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Vrijdag 15 maart 2019 overleed in Santpoort de in Den Helder geboren en getogen emeritus dominee Joop Bel op 85 jarige leeftijd. Joop Bel was een zoon van de bekende Helderse groenteboer Jan Bel.

Fototentoonstelling Joop Bel

Joop Bel’s grootste hobby was het verzamelen van oude ansichtkaarten van Den Helder en daarnaast fotografeerde hij van alles in Den Helder van sloop tot nieuwbouw, dit heeft hij bijna tot aan zijn dood gedaan. In 2021 verwierf de Stichting Afgestoft de enorme fotocollectie van Joop Bel, door corona en allerlei andere activiteiten was het niet mogelijk om daar eerder ruim aandacht aan te besteden en daar komt nu verandering in.

Vrijdag 24 maart om 16.00 uur zal Johan Bel, de zoon van Joop Bel in het Helders Museum aan de Borneolaan 1 een overzichtstentoonstelling openen die samengesteld is uit het enorme fotomateriaal van zijn vader. De fototentoonstelling is iedere week van woensdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur te bekijken. Daarnaast zijn er iedere vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur beamervoorstellingen te zien met unieke foto’s uit de collectie van Joop Bel.