6x Musea in Den Helder 2023: de leukste tips!

Cultuur
Afbeelding
(Foto: WWW.BERTILVANBEEK.NL)

DEN HELDER - Den Helder staat bekend om haar maritieme geschiedenis en erfgoed. Dit is terug te vinden in de talloze musea van Den Helder. Hier komen geschiedenis, kunst, cultuur en wetenschap samen. Ze bieden bezoekers de kans om te leren, te ontdekken en zich te verwonderen. Wij hebben de leukste musea op een rijtje gezet!

Marinemuseum Den Helder

Het Marinemuseum in Den Helder is gewijd aan de rijke maritieme geschiedenis van Nederland en de Koninklijke Marine. Je kunt hier alles leren over de Nederlandse marine, van historische schepen tot moderne maritieme technologieën. Er zijn interactieve tentoonstellingen, demonstraties en activiteiten voor jong en oud.

Het Marinemuseum is open van maandag t/m zondag, van 10:00 tot 17:00 uur.

Fort Kijkduin Den Helder

Fort Kijkduin in Den Helder werd gebouwd in de 19e eeuw en diende als verdedigingswerk langs de Nederlandse kust. Nu is het een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de Nederlandse kustverdediging en maritieme activiteiten. Er zijn tentoonstellingen over maritieme archeologie, zeedieren en de geschiedenis van het fort zelf.

Fort Kijkduin is open van maandag t/m zondag, van 10:00 tot 17:00 uur.

Reddingmuseum Den Helder

Het Reddingmuseum op Willemsoord is gewijd aan de geschiedenis van de Nederlandse reddingsbrigade en de maritieme zoek- en reddingsoperaties. Je kunt hier de geschiedenis van de reddingsdiensten en de heldhaftige reddingsoperaties op zee ontdekken. Er zijn interactieve tentoonstellingen en simulaties om je een idee te geven van het werk van de reddingsbrigade.

Het Reddingmuseum is open van dinsdag t/m zondag, van 10:00 tot 17:00 uur.

Tekst gaat verder onder de foto


 Adobe stock

Museumhaven Willemsoord Den Helder

Het openluchtmuseum Willemsoord is gevestigd in de historische Willemsoord-werf en is gewijd aan de maritieme geschiedenis van Den Helder en de scheepsbouwtraditie van de stad. Je kunt hier historische schepen bewonderen, meer leren over de maritieme ambachten en de geschiedenis van de scheepswerven in de omgeving.

Willemsoord is open van maandag t/m zaterdag, van 10:00 tot 16:00 uur.

Atlantikwall Centrum Den Helder

Het Atlantikwall Centrum in Den Helder belicht de geschiedenis van de Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog. Met multimedia-presentaties, interactieve displays en authentieke artefacten biedt het museum een meeslepende ervaring. Bezoekers kunnen hier meer leren over de bouw van de Atlantikwall, de impact ervan op de regio en de rol van Den Helder als marinebasis tijdens de oorlog.

Het Atlantikwall Centrum is open van zaterdag t/m woensdag, van 12:00 tot 17:00 uur.

Project De Nollen Den Helder

De Nollen in Den Helder is een uniek kunst- en natuurgebied van ongeveer 22 hectare, gecreëerd door beeldend kunstenaar Ruud van de Wint. Het terrein was ooit een stortterrein en is nu een harmonieuze combinatie van landschapskunst en natuurbehoud. De kunstwerken, gemaakt van verschillende materialen, zijn geïntegreerd in het landschap, en het gebied biedt habitat aan diverse planten- en diersoorten. Bezoekers kunnen De Nollen bezoeken via rondleidingen georganiseerd door Stichting De Nollen, die zich inzet voor behoud en beheer van het terrein. Een inspirerende plek waar kunst en natuur samenkomen.

Project De Nollen is open van donderdag t/m zondag, van 10:30 tot 17:00 uur.

Afbeelding