Doe mee aan de Gratis Groene Tuin-actie en ruil tegels in voor planten

Duurzaamheid
Gemeente Den Helder biedt 75 biologische en bijenvriendelijke plantenpakketten aan.
Gemeente Den Helder biedt 75 biologische en bijenvriendelijke plantenpakketten aan. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Maak plaats voor groen en help het milieu met de Gratis Groene Tuin-actie in Den Helder. Heb je vier tegels over in je tuin? Ruil ze binnenkort in voor gratis beplanting en zaaigoed. De gemeente Den Helder stelt 75 biologische en bijenvriendelijke plantenpakketten beschikbaar. Ontdek hoe je jouw tuin kunt vergroenen en tegelijkertijd een positieve impact kunt hebben op de natuurlijke omgeving.

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Bij hevige regenval kan het water moeilijk wegstromen in een omgeving vol met stenen. Bovendien zorgen al die stenen ervoor dat de temperatuur tijdens hitteperiodes nog verder stijgt. Het vervangen van tegels door groen is daarom hard nodig. De Gratis Groene Tuin-pakketten, waarmee De Helderse Vallei eerder dit jaar al meerdere huishoudens blij heeft gemaakt, geven een duwtje in de juiste richting. Heb je interesse in zo’n gratis pakket? Meld je dan aan in de week van maandag 5 tot en met zondag 11 juni. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni, tijdens het weekend van de Nationale Tuinweek, kun je jouw vier tegels inruilen voor een Gratis Groene Tuin-pakket! Wees op tijd met aanmelden, want op is op. 

Insectenhotel

Wip je meer dan vier tegels uit je tuin? Maak er dan een mooi insectenhotel van. In een stapeltje stenen wonen onopvallend veel insecten die helpen je tuin gezond te houden. Je kunt de stapel verstevigen door tussen de stenen lagen leem of natuurlijke klei toe te voegen. Let op: deze actie is alleen geldig voor bewoners van de gemeente Den Helder en is volledig gratis. Aanmelden is noodzakelijk en beperkt tot één aanmelding per huishouden. Meer informatie via www.deheldersevallei.nl.