Markten voor het goede doel in de regio

Nieuws
Kinderen in weeshuizen zijn geholpen met leermaterialen en schooltassen.
Kinderen in weeshuizen zijn geholpen met leermaterialen en schooltassen. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De stichting Uthavum Ullankal Nederland (helpende hart) staat ook dit jaar weer op de Koningsmarkt in Petten op het plein. Ook is de stichting te vinden op Hemelvaartsdag bij de Draaikolk in Den Helder. “En we hebben een plek gereserveerd op de Helders Juttersmarkten, alsmede de nachtmarkten in Kolhorn, braderie in Petten en Wintermarkt in Anna Paulowna.”

Wij maken ons sterk voor (wees)kinderen en alleenstaande moeders in Sri Lanka

Dat meldt een woordvoerder namens het bestuur van de Stichting Uthavum Ullankal Nederland. Het doel van de stichting is (wees)kinderen en alleenstaande moeders in Sri Lanka te helpen met een betere en meer hoopvollere toekomst. Jarenlang was er een burgeroorlog gaande in Sri Lanka waarbij veel slachtoffers zijn gevallen. Het gevolg daarvan is dat veel kinderen en vrouwen hun ouders en echtgenoot zijn verloren. Ook hebben zij het financeel zwaar. Om deze reden wil Stichting Uthavum Ullankal Nederland geld ophalen door op vrijemarkten te staan en daar Sri Lankaanse hapjes te verkopen. De opbrengsten gaat Sri Lanka.

“Wij hebben kinderen in weeshuizen geholpen door middel van het uitdelen van leermaterialen en schooltassen. Nu zijn we bezig met een project waarvan een kind geboren is met een afwijking. De moeder heeft geld nodig voor de operatie, daarvoor zijn we nu druk bezig. De opbrengsten uit Koningsdagmarkt willen we sturen voor de operatie van het kind.”

De opbrengst van de Koningsdagmarkt gaat naar de operatie van dit kind.