Leuke tips in Den Helder voor kinderen in de meivakantie

Nieuws
Kinderen genieten volop in De Helderse Vallei.
Kinderen genieten volop in De Helderse Vallei. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De meivakantie staat voor de deur en wat is er leuker dan eropuit te trekken met de kinderen? Den Helder en Julianadorp, gelegen in de prachtige provincie Noord-Holland, bieden talloze avontuurlijke en educatieve activiteiten voor gezinnen met kinderen. Of je nu wilt genieten van de kust, de natuur of culturele bezienswaardigheden wilt ontdekken, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele leuke tips om jouw meivakantie onvergetelijk te maken!

Tip 1: Wandel door De Helderse Vallei

De Helderse Vallei in Den Helder is een prachtig natuurgebied waar kinderen kunnen genieten van de natuur en leren over duurzaamheid. Met een kinderboerderij, natuurspeelplaats, educatief centrum en verschillende wandelroutes is er genoeg te ontdekken en te doen. Kinderen kunnen dieren bewonderen, spelen in de natuurlijke speelplaats en deelnemen aan educatieve activiteiten om meer te leren over de flora en fauna van de regio. Een perfecte plek om te genieten van de natuur en te leren over duurzaamheid tijdens de meivakantie!

Tip 2: Verken Fort Kijkduin

Fort Kijkduin is een historisch fort uit de 19e eeuw dat nu dienst doet als museum en aquarium. Het fort is gebouwd door Napoleon en biedt een fascinerend kijkje in de geschiedenis van de Nederlandse kustverdediging. Kinderen kunnen zich verkleden als soldaten, de geheime gangen van het fort verkennen en deelnemen aan leuke activiteiten zoals een speurtocht. Het museum herbergt ook een prachtig aquarium waar kinderen kunnen kennismaken met de onderwaterwereld van de Noordzee. Tijdens de meivakantie staan er leuke activiteiten voor kinderen op het programma.

Tip 3: Maak een avontuurlijke strandwandeling

Een van de beste dingen aan Den Helder en Julianadorp is het prachtige strand. Maak een strandwandeling met de kinderen en geniet van de frisse zeelucht, het geluid van de golven en de uitgestrekte zandstranden. Laat de kinderen schelpen zoeken, zandkastelen bouwen, en genieten van de vrijheid van het strand. Je kunt zelfs een speurtocht organiseren om samen op zoek te gaan naar bijzondere vondsten zoals zeesterren, krabben of andere zeedieren. Het is een leuke en ontspannende activiteit die geen geld kost, maar wel mooie herinneringen oplevert!

Tip 4: Musea

Kom in Den Helder het verschillend aanbod van musea ontdekken. Ontdek het leven op zee in het Marinemuseum of het nationaal Reddingmuseum, leer meer over de geschiedenis in de verschillende stoere forten of kom tot rust in de grootste rustgevende Japanse tuin in Nederland. 

Tip 5: Ontdek de natuur van Den Helder

Den Helder en Julianadorp zijn omgeven door prachtige natuurlijke landschappen die ideaal zijn voor een avontuurlijke dag in de natuur met kinderen. Fiets en verken de duinen van het Noordhollands Duinreservaat, waar je kunt genieten van prachtige wandel- en fietspaden en misschien wel wilde paarden kunt spotten. Breng een bezoek aan Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna, een dierenpark met exotische dieren, waar kinderen oog in oog kunnen staan met leeuwen.

Tip 6: Ontdek de magie van School 7

School 7 is niet zomaar een bibliotheek. Het is een unieke plek waar kinderen kunnen genieten van de magie van boeken en verhalen. Breng een bezoek aan School 7 en ontdek de prachtige kinderboekenafdeling met een ruime collectie boeken voor verschillende leeftijden. Kinderen kunnen hier urenlang rondsnuffelen en de wereld van de literatuur ontdekken. Bovendien organiseert School 7 regelmatig leuke en educatieve activiteiten, zoals voorleessessies, workshops en knutselmiddagen. Een bezoek aan School 7 is niet alleen leuk, maar ook leerzaam en stimuleert de liefde voor lezen en verhalen vertellen bij kinderen. En het beste van alles? Het is helemaal gratis.

Neem eens een kijkje in Fort Kijkduin.