Open dag bij het Horizon College

Partnerbijdrage
Open dag op de locaties Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend.
Open dag op de locaties Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Het Horizon College heeft op woensdag 6 december een open dag. Tussen 16.00 uur en 20.00 uur kunnen belangstellenden alles te weten komen over de 130 mbo-opleidingen die op de locaties Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend aangeboden worden. 

Nieuw in het opleidingsaanbod zijn de vier opleidingen die vallen onder Breedmbo2. Deze opleidingen zijn bedoeld voor studenten die een opleiding op niveau 2 willen volgen en er zeker van willen zijn dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Op de locaties Hoorn, Alkmaar en Heerhugowaard kunnen aspirant-studenten zich hier tijdens de open dag over laten informeren.

Breedmbo2 bestaat uit vier afzonderlijke opleidingen waarin dienstverlening centraal staat: Retailmedewerker (Verkoper), Logistiek Medewerker, Medewerker Facilitaire Dienstverlening en Medewerker Klantcontact en Administratie. Dit zijn allemaal BOL-opleidingen: studenten gaan de hele week naar school en lopen af en toe stage.

Kennismaken met andere beroepen

De jongeren schrijven zich in en starten met de opleiding die hen het meest aanspreekt en waar zij zich in de toekomst zien werken. De ervaring leert dat zij soms onvoldoende kennis hebben van andere beroepen. Daarom biedt Breedmbo2 de mogelijkheid om kennis te maken met de andere drie beroepen. De studenten van alle opleidingen zitten bij elkaar in een klas en leren de dienstverlenende basisvaardigheden die van belang zijn voor alle opleidingen. Voor het beroepsdeel volgen zij hun lessen apart.

Overstappen

Samen met de student wordt gekeken of de opleiding écht het best bij hem/haar past. Als studenten na 20 weken toch willen overstappen naar een andere opleiding dan is dit mogelijk zonder dat zij studievertraging oplopen. Alle opleidingen duren in totaal anderhalf jaar. 

Overstappen zonder tijdsverlies

Met deze nieuwe opleidingsstructuur denkt het Horizon College de uitval van studenten op niveau 2 te verminderen en hen een grotere kans op werk of een betere opstap naar een vervolgopleiding te bieden.

Meer informatie

Meer weten over de open dag en de diverse opleidingen van het Horizon College; kijk op horizoncollege.nl en meld je aan.