Maak in een jaar je ambitie waar

Partnerbijdrage
Opleiding Doktersassistent bij het Volwassenen College.
Opleiding Doktersassistent bij het Volwassenen College. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Veel vrouwen hebben altijd gedroomd van een carrière in de zorg, maar om allerlei redenen is het er nooit van gekomen. De opleiding tot doktersassistent bij het Volwassenen College kan dan een goede optie zijn.

Doktersassistent is een beroep dat om diverse redenen heel aantrekkelijk kan zijn. Het is lichamelijk niet zwaar en het is wel afwisselend met taken die zittend, staand of lopend gedaan worden. Doktersassistenten werken overdag (behalve op de huisartsenpost). Ervaring in het omgaan met mensen en levenservaring zijn voor doktersassistenten een voordeel.

Volwassenen College verzorgt de opleiding specifiek voor de doelgroep van volwassenen van 25 tot 60 jaar. De opleiding is een mix van thuisstudie, een dag per week les in een klas en een stage die je zelf kunt indelen.

Verzekerd van een baan

Het kost je een tot anderhalf jaar hard werken, maar dan ben je ook verzekerd van een baan als doktersassistent, want er is ontzettend veel werk. Twee derde van de studenten blijft zelfs na afloop van de opleiding op het stagebedrijf werken. Dus wil jij je ambitie waarmaken, bezoek dan een kennismakingsbijeenkomst bij het Volwassenen College en bespreek met ons hoe de opleiding er voor jou zou kunnen uitzien.

Bijeenkomst

Volwassenen College verzorgt de opleiding op drie locaties in Noord Holland, namelijk op maandag in Heemskerk, op donderdag in Heerhugowaard en in Den Helder ook op donderdag. Je kunt op zeven momenten verdeeld over het jaar instromen. Kijk voor de data van de kennismakingsbijeenkomsten op www.volwassenencollege.nl.