Fietsen op een e-bike is duurzaam, gezond en efficiënt

Partnerbijdrage
Betere concentratie, stressvermindering en meer vitaliteit. Zomaar een aantal voordelen van fietsen.
Betere concentratie, stressvermindering en meer vitaliteit. Zomaar een aantal voordelen van fietsen. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - De e-bike blijft onverminderd het straatbeeld vullen. De maatschappelijke en gezondheidsvoordelen bereiken een nog steeds groter publiek. Ongeacht wat de beweegreden is, een e-bike is een duurzame, gezonde en efficiënte oplossing voor transport.

Betere concentratie, stressvermindering en meer vitaliteit. Zomaar een aantal voordelen die fietsen met zich meebrengt. Een e-bike is toegankelijk voor een grote groep mensen van alle leeftijden ongeacht het fitnessniveau. Fietsen op een e-bike vergt nog steeds pedaalbeweging en bevordert zodoende de lichaamsbeweging en het handhaven van een actieve levensstijl.

Word je beperkt in de lengte van een fietstocht, of zorgt een fysieke beperking ervoor dat je niet of nauwelijks fietst ? Een e-bike helpt je die actieve levensstijl te hervinden of behouden.

Voordelen

In deze tijd, waarin onder meer CO2-uitstoot verminderd moet worden, draagt een e-bike bij aan duurzame mobiliteit en vermindering van de luchtvervuiling. Afgewogen tegen het gebruik van een auto is het over het algemeen goedkoper. Net alleen in aanschaf, maar ook in brandstof- en onderhoudskosten. Daarnaast ben je op een e-bike flexibeler dan met een auto.

Voor veel forenzen die op een redelijke afstand van hun werk wonen is een e-bike dan ook het ideale transportmiddel. Filevrij en zonder parkeerproblemen.

De juiste e-bike

Niet iedere e-bike is zomaar geschikt voor iedereen. De verschillende systemen van ondersteuning bieden meer of minder kracht, uitgedrukt in Newtonmeter (Nm). Hoe hoger dat getal, hoe krachtiger de koppel en acceleratie. Een zware bakfiets die ook geregeld een heuvel op moet, zal een krachtiger ondersteuning verdienen dan een lichte hybride die alleen maar op vlak terrein komt. Afhankelijk van jouw behoefte maak je ook de keuze voor zo’n e-bikesysteem.

Het belangrijkste is de keuze voor framemaat en houding. Want een e-bike is een oplossing voor mensen met fysiek ongemak om (meer) te gaan fietsen, het moet geen fysiek ongemak gaan opleveren.

Een erkende dealer die jouw wensen omzet in de juiste e-bike voor jouw beoogde gebruik is daarom zeer aan te raden. Deskundige adviseurs zullen de tijd nemen om onder meer de goede framemaat met de juiste zadelhoogte en stuurpositie aan te raden. Zo voorkom je problemen door een verkeerde houding die je vervolgens weerhouden om te gaan fietsen.

Testen

Om uitgebreid e-bikes te testen organiseert Broekhuis Fietsen tot en met zaterdag 6 april in Limmen de E-bike Testdagen. Kijk op eenbroekhuisfiets.nl voor alle informatie.