Billy Joel’s hits én verborgen pareltjes in Den Helder

Uitgaan
 The Billy Joel Experience in De Kampanje Den Helder.
The Billy Joel Experience in De Kampanje Den Helder. (Foto: Robert Smit)

DEN HELDER - De band speelt vóór de pauze één album van de grootmeester integraal en ná de pauze spelen ze uitsluitend de grootste hits van de maestro. Een top tien, zogezegd. Maar… wélk album ga je dan spelen? En wélke top tien?

Het is een heerlijk muzikaal avontuur  

Deze vraag verleggen de mannen dan ook gewoon naar het publiek. Via een stemmodule op hun site, www.billyjoelexperience/stemmen, kun je als bezoeker de show selecteren waarvoor je een kaartje hebt. Bij de volgende stap geef je aan welk album je graag vóór de pauze, in zijn geheel, zou willen horen en daarna kun je je eigen top tien samenstellen. En dan worden simpelweg de meeste stemmen geteld.

“Het is een heerlijk muzikaal avontuur en we worden als musici ongelooflijk uitgedaagd”, zegt Broussard met een enthousiaste twinkel in zijn ogen. “We blijven messcherp door de steeds wisselende setlists en als dat dan werkt (en dat doet het!) dan geeft dat een ongelooflijke kick.”

Als we het publiek dat de concerten tot nu toe bezocht heeft, moeten geloven, dan lijkt het erop dat niet alleen Broussard er een kick van krijgt, maar dat dat geldt voor álle aanwezigen bij een show van The Billy Joel Experience.

The Album Tour is op 2 mei te zien in De Kampanje Den Helder, https://www.kampanje.nl/