Heerhugowaarder bakt oliebollen voor bewoners De Raatstede

Algemeen
Ruud Lute bakt een flinke stapel oliebollen voor ouderen.
Ruud Lute bakt een flinke stapel oliebollen voor ouderen. (Foto: NH Nieuws)

HEERHUGOWAARD - Heerhugowaarder Ruud Lute wilde graag de handen uit de mouwen steken om het voor de door corona zwaar getroffen ouderen in zijn woonplaats een beetje behaaglijker te maken. Ondanks het feit dat hij de afgelopen week hard aan de slag is geweest in de slagerij van supermarkt Vomar, had hij nog volop energie over samen met zijn vrouw Nathalie 120 oliebollen en appelflappen te bakken voor de bewoners van woonzorgcentrum De Raatstede. 

Zo'n drie uur is het echtpaar Lute bezig geweest in de keuken. Van een collega had hij maar liefst tien pakken oliebollenmix gekregen die over waren. Samen met zijn eigen voorraad was dat goed voor een flinke stapel oliebollen en appelflappen. Zo'n 120 in totaal.

Zelf uitdelen aan de ouderen was er overigens niet bij. "Ik heb ze gebeld en om 14.45 uur zaterdagmiddag stond er een karretje voor de deur om de oliebollen en appelflappen op te zetten. Een personeelslid heeft ze eraf gehaald. En om 15.00 uur zaten de ouderen aan de koffie met een verse oliebol erbij", vertelde Ruud aan onze collega's van NH Nieuws. Ruud hoopt met zijn actie anderen te inspireren om ook iets te doen, ook als je de hele week hard gewerkt hebt. 

Als Ruud volgend weekend tijd heeft, gaat hij weer iets bedenken om te doen. "Ik verzin dan wel weer iets anders." 

(Bron: NH, nieuwspartner van Rodi Media)