Heerhugowaard Cityrun editie 2021 van start met Kidsrun

Algemeen
De jeugd gaat van start in de Heerhugowaard Cityrun editie 2021.
De jeugd gaat van start in de Heerhugowaard Cityrun editie 2021. (Foto: Theo Annes)

HEERHUGOWAARD - Zonder publiek maar mét tientallen enthousiaste deelnemers is de Heerhugowaard Cityrun 2021 eerder deze avond van start gegaan. Vanwege corona was het lang tijd onzeker of het hardloopevenement dit jaar door kon gaan. Gelukkig voor organisator JCI Heerhugowaard kwam er uiteindelijk tóch groen licht.


Klaar voor de start.... De deelnemers aan de Blosse Kidsrun warmen zich op. - Foto: Theo Annes

Wel moesten er de nodige aanpassingen aan het evenement worden gedaan. De deelnemers moeten het dit jaar helaas doen zonder de aanmoedigingen van het publiek. Ook is er geen entertainment en zijn alle randactiviteiten, zoals het traditionele blarenbal, afgeblazen. Het is dus puur een sportief gebeuren; deelnemers gaan nadat ze de finish bereikt hebben en hun aandenken hebben opgehaald, zo snel mogelijk weer huiswaarts.


De oudere kinderen konden zich inschrijven voor de run over 1,1 kilometer. - Foto: Theo Annes

Het evenement ging kort na 18.00 uur van start met de Blosse Kidsrun, waarbij de jongste deelnemers 0,6 kilometer afleggen in en rond winkelcentrum Middenwaard en de oudere kinderen 1,1 kilometer. De volwassenen komen later vanavond aan de beurt in de Rabobank Cityrun of de Rodi Businessrun over vijf of tien kilometer.

Let op, vanaf morgenochtend vind je nog veel meer foto’s van de Heerhugowaard Cityrun 2021 op deze site.

De kinderen zijn er klaar voor!
De jeugd gaat van start in de Heerhugowaard Cityrun editie 2021.