Waar haal je in Dijk en Waard de lekkerste oliebollen?

Algemeen
Waar haal je de lekkerste oliebollen in Dijk en Waard?
Waar haal je de lekkerste oliebollen in Dijk en Waard? (Foto: Archief)

DIJK EN WAARD - Het is niet alleen maar speculaas en pepernoten waar we in deze wintertijd van smullen. Ook de oliebol en appelflap zijn nog altijd immens populair. En niet alleen op oudejaarsdag! Veel oliebollenbakkers zijn nu al volop in bedrijf. Durf jij je te wagen aan nieuwe varianten als de oliepouce (tompouce-oliebol)? Probeer het dan eens bij een van de oliebollenkramen in Dijk en Waard. Waar kun je de allerlekkerste oliebollen halen in Dijk en Waard? Je leest het hier!

Oliebollen Langedijk

In Langedijk staat de kraam van Kelly Kooistra met kop en schouders bovenaan de lijst. Haar mooie kraam staat weer dagelijks op de parkeerplaats tegenover de Sint Jan de Doper. Kijk op Facebook voor de laatste creaties en acties van Kelly. De oliebollenkraam is dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur geopend. Bestellen kan ook altijd, via Whatsapp op 06-22939915 of via Facebook.

Behalve bij de oliebollenkraam kun je eind van het jaar voor de lekkerste oliebollen en appelflappen uiteraard ook bij de warme bakkers in Dijk en Waard terecht; Frank Rood in Oudkarspel, Jos Rood in Heerhugowaard (3x), Ambachtsbakker Bakker in Noord-Scharwoude, Bakkerij Beerse in Zuid-Scharwoude en Sint Pancras, Bakker Koning in Heerhugowaard en Echte Bakker Piet Kerssens in Heerhugowaard en Broek op Langedijk.

Oliebollen Heerhugowaard

Heerhugowaard heeft maar liefst vijf oliebollenkramen waar je uitstekend terecht kunt voor verse bollen en aanverwante lekkernijen. Bij de Gamma/Praxis staat al jaren de Fa. Wilma Nougat en Suikerwerken waar Corrie en Hans de heerlijkste zoete lekkernijen bakken, elke dag vers. Fa. Wilma Nougat en Suikerwerken is te vinden op de parkeerplaats aan de J.J.P. Oudweg op Bedrijventerrein Beveland in Heerhugowaard (nabij de Praxis en Gamma) en is dagelijks geopend. Zie ook de Facebookpagina van Fa. Wilma.

Bij Intratuin staat de oliebollenkraam van BGK snacks en catering. Ook hier kun je elke dag (zeven dagen per week) van 10.00 tot 17.00 uur terecht. Op Oudjaarsdag zijn ze zelfs geopend van 07.00 tot 17.00 uur! Naast de ‘standaard’ oliebollen hebben ze hier ook lekkere specialiteiten als de rumrozijnbol, stoofpeertjesbol en de tompoucebol, niet te versmaden! Je kunt alvast je bestelling doorgeven via de website. Ook BGK heeft een Facebookpagina.

Op het Raadhuisplein staan elke dag tot 18.00 uur de dames van de Westfriese Gebakkraam voor je klaar met de allerlekkerste en dagelijks vers gebakken oliebollen en andere lekkernijen. 

De oliebollenkraam van de familie Vlaar vind je op het Berckheideplein. Met ouderwets lekkere oliebollen, krentenbollen en luxe bollen, gebakken in plantaardige olie zonder melk en ei. 

Ook de Oliebollenkraam Stadsplein van NHC Braak staat er weer. Tot en met 31 december kun je hier terecht voor alle oliebollenspecialiteiten. De bollen worden gebakken in een mengsel van eersteklas zonnebloem- en palmolie; er zitten dus geen pindagrondstoffen in. Verkrijgbaar zijn naast de naturel oliebollen onder meer rozijnen-, berliner-, appel- en rum-rozijnenbollen en de klassieke appelflap. Nieuw in het assortiment zijn de versgebakken churros met diverse toppings. Dagelijks (behalve maandag) geopend van 12.00 tot 17.30 uur; in het weekend tot 17.00 uur. Bestellingen kun je doorgeven via 06-53273893 of n.braak1@kpnplanet.nl. Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van NHC Braak.

Heb je zelf nog een adresje in Dijk en Waard waar je jouw oliebollenhonger gaat stillen dat niet mag ontbreken in dit overzicht? Mail ons!