Leo organiseert benefietconcert voor speciale kinderen met een grote wens

Algemeen
Leo met zijn zoontje. 'Hopelijk kunnen Henk en zijn vriendjes straks lekker spelen op hun schoolplein!'.
Leo met zijn zoontje. 'Hopelijk kunnen Henk en zijn vriendjes straks lekker spelen op hun schoolplein!'. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Leo van Est kennen de meeste Dijk en Waarders wel van zijn familiebedrijf in metaalverwerking en recycling. Leo is naast een succesvol ondernemer ook vader van twee kinderen. “Mijn zoontje Henk zit op school bij Heliomare De Ruimte, een school die eerder dit jaar opende in Heerhugowaard en waar speciaal onderwijs wordt geboden voor kinderen met een beperking. Na een gesprek met een leerkracht kwam ik erachter dat er niet genoeg geld is voor speeltoestellen op het schoolplein.” Dus besloot Leo zelf een actie op touw te zetten. Zondag 5 november organiseert hij daarom een benefietconcert met Nederlandse artiesten in café De Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude.

Door de energiecrisis en inflatie fors hoger uitvallende verbouwkosten na de verhuizing van Bergen naar Heerhugowaard én fondsenwervers en sponsors die zich terug hebben getrokken; het speelt allemaal een rol in het feit dat er voor de kinderen op Heliomare-school De Ruimte op De Vaandel nu geen sportveldje of speeltoestellen zijn op het schoolplein. En dat is een groot gemis, vinden ze bij De Ruimte, want een fijne sport- en speelplek buiten biedt de kinderen zoveel plezier. “Samen met andere kinderen spelen op een sportveldje biedt heel veel mogelijkheden tot activatie en sociale interactie. Onze grote wens is om bij De Vaandel het sportveld en speeltoestellen te realiseren, en wij hopen daarbij op uw hulp.”

Veiligheid

Betrokken vader Leo van Est zette vervolgens een actie op touw. Op de school zitten zo’n vierhonderd kinderen met een mentale of lichamelijke beperking, die speciale speeltoestellen heel hard nodig hebben voor hun ontwikkeling. Die hebben niet genoeg aan een bal, maar hebben bijvoorbeeld een schommel nodig met een speciale valvloer. De toestellen dienen bovendien een veiligheidskeurmerk nodig, waardoor ze veel duurder zijn dan ‘gewone’ speeltoestellen. Daarom wil Leo een bedrag van 90.000 euro ophalen, om een op maat gemaakt schoolplein te kunnen realiseren voor deze kinderen. Met een speciaal sportveldje met twee goaltjes en eromheen een stevige rand, zodat de bal in het veld blijft. Daarnaast wordt een aantal ballenvangers geplaatst, plus diverse speeltoestellen. Dat is althans het ultieme doel. “Hopelijk zijn er veel mensen die dit initiatief steunen, zodat mijn zoon Henk en zijn medeleerlingen in de pauzes ook lekker kunnen sporten en bewegen in een leuke en speciaal aangepaste omgeving!

Benefietconcert

In een ultieme poging het beoogde bedrag bij elkaar te krijgen, organiseert Leo zondag 5 november vanaf 15.00 uur een Hollandse benefietdag bij café De Roode Leeuw, Dorpsstraat 440 in Zuid-Scharwoude. Het wordt een beregezellige middag, met optredens van DJ Riga, Peter Beense, Dario, Dean Saunders, Henk Naber, Jeffrey Lind, Lyanda, Mark Rijs, Leo Nardel, Jesse Prins, Kobus Engels, Bryan Strikker en Bernard Karsten. Kom langs en steun direct het goede doel! Tickets bestel je via deze link.